Viorel Hrebenciuc a respins, luni, acuzatiile potrivit carora el ar fi furnizat informatii privind starea de sanatate a presedintelui Traian Basescu, mentionand ca nu detine astfel de date si ca ii doreste sefului statului atat de multa sanatate cat isi doreste siesi, transmite Mediafax.

"Nu am (informatii legate de starea de sanatate a presedintelui Traian Basescu –n.r.), doar cele care se colporteaza de toata lumea. Chiar nu stiu si, din punctul meu de vedere, ii doresc atat de multa sanatate presedintelui Basescu atat cat imi doresc mie, ca sa fie lucrurile puse la punct", a afirmat liderul grupului PSD din Camera Deputatilor, raspunzand unei intrebari.

Hrebenciuc a calificat drept "complet false" informatiile potrivit carora el ar fi furnizat infromatii privind starea de sanatate a presedintelui. "Este complet fals. Cei care ma cunosc au vazut ca, de-a lungul timpului si, cu atat mai putin in acest moment, nu vorbesc despre boala", a precizat liderul PSD, adaugand ca "a trecut prin aceleasi operatii prin care a trecut si Traian Basescu" si ar fi "de-a dreptul imoral" sa faca un asemenea lucru.

El a mai spus ca a vorbit, in acest sens, si cu purtatorul de cuvant al presedintiei Valeriu Turcan.

Viorel Hrebenciuc nu a vrut sa comenteze daca ar fi bine ca informatiile privind starea de sanatate a presedintelui ar trebui facute publice. "Nu comentez asemenea genuri de lucruri", a raspuns Hrebenciuc unei intrebari pe aceasta tema.

Purtatorul de cuvant al sefului statului, Valeriu Turcan, l-a acuzat pe jurnalistul Cristian Sutu ca detine un blog controlat politic. “Relatiile stranse dintre Cristian Sutu si Viorel Hrebenciuc (PSD) sunt cunoscute”, a declarat Valeriu Turcan, in replica la informatiile legate de starea de sanatate a presedintelui Traian Basescu publicate de Cristian Sutu pe blogul sau.