Consiliul National al PSD va avea loc pe 11 martie, potrivit deciziei de luni a Comitetului Executiv National al partidului (CExN), a anuntat presedintele social-democratilor, Victor Ponta. "In cadrul Consiliului, vom adopta principalele directii de actiune ale PSD (...), un model post-criza, prin care cheltuielile crizei sa fie distribuite echitabil in societate, nu cum face Guvernul (...), un guvern las, care nu are curaj sa taie cheltuielile nejustificate si prefera sa puna toate cheltuielile pe umerii celor cu venituri mici", a spus Ponta.

Declaratii Victor Ponta:

- De astazi intram din nou in rolul de principal partid al opozitiei, care are rolul de a oferi alternative la guvernare.

- Masurile luate de guvernul actual sunt in special impotriva celor slabi, cu venituri reduse, a celor ce trebuie sa plateasca incompetenta si incapacitatea puterii.

- Ne vom bate ca legea pensiilor si legea salarizarii unice sa fie modificate si sa fie in favoarea celor ce muncesc si au nevoie de sprijin din partea societatii.

- Pentru noi, este inacceptabil sa sustinem masurile guvernului de taiere a burselor sociale, de impozitare a veniturilor pentru persoane cu handicap sau comasarea scolilor.

- Aceste masuri sunt ale unui guvern las, care nu are curaj sa taie cheltuielile nejustificate si prefera sa puna pe umerii celor cu venituri mici toate cheltuielile crizei.

- Am decis organizarea Consiliului National pe 11 martie, la Palatul Parlamentului.

- In cadrul Consiliului, vom adopta principalele directii de actiune ale PSD, de dezvoltare ideologica, de reformare a statutului, masurile pe care le intelegem pentru a pregati un model post-criza prin care cheltuielile crizei sa fie distribuite echitabil in societate, nu cum face Guvernul.

- De asemenea, am mai decis, astazi, reorganizarea departamentelor partidului, vor fi multi oameni din zona Ardealului si a Banatului.

- In 18 martie, va fi organizata Conferinta Nationala a Seniorilor PSD.

- Vom relansa Liga Alesilor Locali, in aprilie va fi functionala.

CExN al PSD a nominalizat cei noua secretari executivi - surse

Comitetul Executiv National al Partidului Social Democrat i-a nominalizat, in sedinta de luni, pe cei noua secretari executivi ai formatiunii, au declarat pentru Agerpres, surse social-democrate. Cei noua vor trebui validati de Consiliul National din 11 martie.

Astfel, de departamentul international al PSD se va ocupa europarlamentarul Corina Cretu, de cel de resurse umane - Cristian Georgescu, iar de departamentul juridic - Adrian Tutuianu.

Deputatul Cristian Rizea se va ocupa de problemele legate de diaspora, precum si cele de comunicare si organizare, in timp ce deputatul Andrei Dolineaschi de marketing politic. Nicu Vasilescu si Laurentiu Nistor au primit in administrare domeniul campaniilor electorale.

Au mai fost nominalizati pentru functia de secretar executiv Mircea Draghici si Ciprian Luca.