Se procedeaza cam asa. Se ia ca sursa de informatie Vadim Tudor, se propaga neoficial, de vreo luna, la nivel de mari jurnalisti si analisti apropiati PSD informatia ca seful statului este aproape pe moarte, ca s-a operat de nu stiu cate ori, ca e internat la nu stiu ce clinica, ca a fost prin strainatate pentru controale minutioase, ca are, bineinteles, diverse boli. Care mai de care mai groaznice. Iar, la momentul oportun, pe fondul unei voite lipse de activitate publica a presedintelui, in perioada in care seful statului face controlul medical obisnuit la Spitalul Militar, se gaseste un fraier care sa muste urmatoarea informatie- bomba: Traian Basescu este internat la Spitalul Militar, la Terapie Intensiva, la izolare septica. Deci, chiar ar fi pe moarte, scrie jurnalista Sorina Matei, pe blogul sau.

Cam asa se inventeaza, in presa romaneasca, o stire despre Traian Basescu.

Parerea mea e ca este trist ca s-a ajuns aici. Este periculos cand adevarul si minciuna devin sinonime atunci cand subiectul este Traian Basescu. Este ingrijorator pentru presa atunci cand propaga informatii livrate de reprezentanti ai partidelor, fara nicio minima verificare. Dar este la moda, nu? Este la moda sa vorbesti, sa scrii prostii fara sa ai habar cu ce se mananca subiectul.

Sunt absolut convinsa ca cele doua bloguri care au propagat astazi marea informatie de presa habar n-au de ce Traian Basescu isi face controalele periodice la Spitalul Militar si nu la Elias sau Babes, de ce se fac aceste controale periodice, care-s procedurile, si mai ales...ce-a facut si face Traian Basescu in toata aceasta perioada.

Din pacate pentru acesti pseudojurnalisti si multi altii ca ei, informatia corecta e ca seful statului nu are nimic deosebit. Nici cu sanatatea, nici cu altceva. Iar asta se putea verifica foarte simplu, doar prin cateva telefoane. Cat despre manipulare, si ea putea fi usor anticipata. Vedeai cine o propaga, cine sta in spatele personajelor, care-i intentia si care-i situatia reala, verificata si para-verificata. Apoi le comparai.

Comenteaza pe blogul Sorinei Matei.