Grupul Independentilor este un real pericol nu pentru PSD, ci pentru UDMR, deoarece parlamentarii din acest grup vor negocia "extrem de pragmatic" obtinerea de posturi in Guvern si in structurile deconcertate, crede Viorel Hrebenciuc.

Acest grup are un obiectiv "foarte clar - obtinerea de posturi", a afirmat, la Antena 3, presedintele grupului PSD de la Camera Deputatilor.

Hrebenciuc a adus ca exemplu plecarea lui Marian Sarbu, caruia i s-ar fi promis functia de ministru al Muncii: "Este imposibil sa nu faci niste corelatii", a notat el.

Fostul sef de campanie al lui Mircea Geoana a avertizat ca cei care pleaca "fac o foarte mare greseala", deoarece vor fi perceputi ca "transfugi".

In opinia sa, explicatiile pentru plecarea unor membri ai PSD catre grupul independentilor sunt "foarte prozaice" si tin de "frustrarile care sunt la unele judete": "Plecarile au niste explicatii foarte prozaice - cei care au plecat au probleme care pot fi rezolvate mult mai usor de catre putere".

Viorel Hrebenciuc a subliniat insa ca nicio plecare a unui membru al PSD nu a fost insotita de migratii in randul organizatiilor locale din care acesta facea parte.