Prim-vicepresedintele liberal Ludovic Orban are programata o conferinta de presa duminica, la ora 16:00, in cadrul careia si-ar putea anunta candidatura la sefia PNL, anunta Realitatea Tv. Crin Antonescu a anuntat, in urma cu cateva saptamani, ca functia de prim-vicepresedinte va disparea din PNL dupa Congresul de la sfarsitul saptamanii viitoare, iar in cazul in care va obtine un nou mandat de presedinte al partidului, Ludovic Orban nu va mai face parte din echipa sa.

La randul sau, Ludovic Orban anunta, in urma cu doua saptamani, ca nu intentioneaza sa candideze impotriva lui Crin Antonescu, insa cu o conditie - aceea ca votul, la Congres, sa se faca individual, prin sistem uninominal, si nu pe liste. Sistemul de vot pe liste este agreat, insa, de Crin Antonescu.

  • "Voi anunta cu 48 de ore inainte pentru care functie voi candida. Daca se adopta alegerea normala, individuala, sistem uninominal, nu-l contracandidez pe Crin. Noi suntem o echipa si avem viziuni comune asupra strategiei si viitorului PNL", afirma atunci Ludovic Orban.

La randul sau, Crin Antonescu a afirmat sambata ca este firesc ca Ludovic Orban sa-si depuna candidatura la sefia PNL:

  • "Lucrurile se indreapta spre o formula fireasca, in care Ludovic Orban va depune si el o motiune, o echipa si va fi o competitie. Va fi un Congres de competitie, perfect democratic. Asta nu inseamna ca exista o ruptura intre mine si domnul Orban, putem continua sa lucram impreuna pentru partid asa cum am facut-o atatia si atatia ani pana acum".
  • "Eu insumi am avut o discutie cu domnul Orban si el a evocat aceasta posibilitate (de a candida - n. red.). Eu l-am incurajat si cred ca nu este decat normal ca domnul Orban sau oricine altcineva sa candideze in momentul in care are o alta viziune si este gata sa-si asume conducerea partidului pe o alta viziune", a adaugat actualul lider liberal.

Congresul PNL este programat in perioada 5-7 martie.