Marian Sarbu si Cristian Diaconescu fac parte dintr-un scenariu de infiintare a unui nou partid de stanga, initiat inainte de Congres pentru varianta in care Mircea Geoana ramanea seful PSD., declara presedintele PSD, Victor Ponta, intr-un interviu pentru Mediafax. Victor Ponta crede insa ca noul partid pe stanga nu se va mai infiinta, avand in vedere ca proiectul era gandit pentru ipoteza in care Mircea Geoana ar fi castigat un nou mandat de presedinte al PSD.

In acelasi interviu, Ponta nu neaga relatiile apropiate cu Gabriel Oprea, cu Elena Udrea si Dorin Cocos, precizand ca, din punct de vedere politic, nu va tine cont decat de PSD. El infirma zvonurile despre o posibila vizita la Cotroceni, cu o saptamana inaintea Congresului, si sustine ca va avea cu Traian Basescu doar relatii "institutionale".

Ponta precizeaza ca PSD va colabora cu PNL doar impotriva unor abuzuri ale actualei puteri si sugereaza ca alianta cu PC nu va mai functiona la viitoarele alegeri. Potrivit lui Ponta, PSD se va pozitiona ca principal adversar al PDL.

Victor Ponta sustine ca nu a fost dezamagit de decizia lui Diaconescu de a-l sprijini pe Geoana la Congres, ci de faptul ca acesta a candidat la functia de presedinte al PSD si, la doua zile, a parasit partidul. El precizeaza ca Diaconescu nu i-a creat impresia unui personaj santajabil.

Ponta mai spune ca Geoana inca "digera" rezultatele Congresului si ca nu a perceput ca pe o amenintare mesajul acestuia privind depunerea mandatului de presedinte al Senatului.

El mai declara ca nu-i placea faptul ca unele decizii erau luate duminica seara acasa la presedintele partidului si anuntate luni in BPN.

Ponta sustine ca se completeaza "excelent" cu secretarul general Liviu Dragnea si il respecta pe Adrian Nastase, de care nu va incerca sa se detaseze, ca imagine.