Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi seara, ca exista un proiect de "destructurare" al PNL, necesar actualilor guvernanti pentru a-si asigura voturi in Parlament, asa cum a existat un proiect similar si in cazul PSD.

Declaratia a fost facuta la Craiova, dupa o intrevedere de 20 de minute cu liderul organizatiei Dolj a partidului, Ion Prioteasa.

"A existat un proiect de destructurare a PSD si o sa vedeti ca exista un proiect similar si pentru destructurarea PNL. De ce? Daca Guvernul merge prost, daca PDL nu e in stare sa gaseasca solutii, atunci cumpara voturi. Cumpara cum, din pacate, au cumparat voturi si in alegerile prezidentiale si parlamentare", a declarat Ponta citat de Mediafax.

El apreciaza ca prin cumpararea de voturi Executivul isi asigura sustinerea "intr-un mod imoral", dar si ineficient, intrucat Guvernul merge "la fel de prost".

"Faptul ca vrei sa aduci langa tine oameni care vor neaparat sa fie la putere si nu duc drumul asta greu al opozitiei nu e decat o solutie de moment", a mai spus Ponta.

Liderul PSD sustine ca o modificare a statutului partidului i-ar putea viza pe membrii care parasesc formatiunea social-democrata, aflata in opozitie. "Vreau ca la modificarea statutului sa spunem ca cine pleaca acum din PSD, cand suntem in opozitie, daca se va intoarce, un an de zile sa nu mai ocupe nicio functie nici administrativa, nici politica", a explicat Victor Ponta.

El a afirmat, totodata, ca "batalia interna" din partid ar fi trebuit sa se incheie odata cu finalul Congresului de alegeri din cadrul PSD. "Mai sunt cateva suparari din trecut. Domnul Mitrea nu este singurul care are niste suparari din trecut", a spus Ponta.

Intrebat daca a aflat motivele pentru care Cristian Diaconescu a plecat din PSD, Victor Ponta a spus: "El a luat o decizie, dar, personal, eu nu cred ca locul sau este langa cei care guverneaza. Daca a luat aceasta decizie nu-l voi critica, dar in niciun caz nu am sa-l aprob".