Noul lider al social-democratilor, Victor Ponta, a declarat joi, la Turnu Severin, ca vor mai fi plecari din partid dupa cea a lui Cristian Diaconescu, subliniind totodata ca oricine pleaca din PSD este "bun plecat", relateaza Mediafax. Potrivit lui Ponta, "nu poti sa spui ca vrei sa conduci PSD si apoi sa fii alaturi de sustinatorii lui Basescu".

"O sa participam la reforma constitutionala. O sa schimbam constitutia in asa fel incat si parlamentarii sa fie tratati ca si primarii si consilierii. Daca esti ales in numele PSD si vrei sa pleci, sa pierzi mandatul (...). Nu se poate face politica spunand duminica ca vrei sa conduci Partidul Social Democrat, iar marti sa fii alaturi de cei care il sprijina pe Traian Basescu", a spus Ponta.

Fara sa dea nume, presedintele PSD a spus ca se asteapta ca in zilele urmatoare sa mai fie membri PSD care sa paraseasca partidul, punand actiunile respectivilor pe seama unei "strategii de destructurare a PSD", venite din partea Puterii.

"Tot ceea ce se intampla de duminica incoace, cu cei cativa oameni care si-au dat seama ca e mai bine sa plece, desi nu aveau neaparata treaba cu mine, mai degraba cu fostul presedinte, toate astea fac parte dintr-un plan al Puterii actuale de a destructura PSD. Le-am dejucat acest plan. Probabil ca vor mai fi doi, trei parlamentari care se vor lasa atrasi de sirenele puterii, dar important este ca PSD a rezistat si va rezista", a spus Ponta.

Ponta: Ii spun lui Sarbu ca cine imi e alaturi doi ani imi va fi alaturi si cand castigam alegerile

Intrebat ce va discuta cu Marian Sarbu la intalnirea programata pentru vineri dimineata, Victor Ponta a spus ca nu ii va promite functii, dar ii va explica ce are partidul de facut pentru a castiga alegerile din 2012, relateaza Mediafax.

"Discut, explic ce am de facut, nu pot sa ofer functii, nu pot sa ofer nimic in urmatorii doi ani, decat foarte multa munca, foarte multa seriozitate si garantia ca cine merge pe acest drum greu, in acesti doi ani, va fi alaturi de mine cand vom castiga alegerile", a spus presedintele PSD cu privire la intalnirea pe care o va avea vineri cu Marian Sarbu.