Liderul liberal Crin Antonescu a declarat joi, intr-o conferinta de presa la Alba Iulia, ca in cazul in care Cristian Diaconescu ''ar face o optiune pentru PNL, discutia s-ar putea purta fara niciun fel de problema'', relateaza Agerpres.

''Noi racolari nu facem. Suntem deschisi si daca domnul Cristian Diaconescu ar face o optiune pentru PNL, cred ca discutia s-ar putea purta fara nici un fel de problema, avand in vedere ca mai ales in zona unde domnia sa are competente si preocupari politice speciale, in zona diplomatiei, cat si in zona justitiei, deosebirile dintre social-democratie si liberalism sunt infime", a spus presedintele PNL.

Crin Antonescu nu a dorit sa comenteze demisia lui Diaconescu din PSD pentru ca nu este preocupat, ''cel putin in aceste zile, de starea interna din PSD''. Liberalul spune ca nu stie ce va face mai departe Cristian Diaconescu, despre care a afirmat ca este un om pe care il simpatizeaza in plan uman si profesional, precizand totodata ca doreste in PNL ''orice om de valoare, de calitate morala in primul rand, de calitate profesionala, de calitate publica''.

''Partidele politice nu sunt, din fericire sau din pacate, cluburi de fotbal. Un partid politic doreste sa atraga oameni de valoare in randurile sale, dar nu poate proceda ca la fotbal, nu poate face oferte. Principiul nostru a fost si ramane acela de a fi un partid deschis, un partid atragator, un partid in care sa se poata intra repede, sa poti avea acces repede la pozitii importante daca esti valoros si, ca atare, incepem orice discutie din momentul in care cineva ne semnaleaza intentia sa sau preocuparea sa pentru a examina aceasta posibilitate'', a afirmat Crin Antonescu.

''De asta l-am si sunat, nu cu vreun interes politic, pur si simplu cu solidaritate pur omeneasca si colegiala.(...). Acesta a fost sensul telefonului meu. (...). Eu continui sa-l pretuiesc prin prisma comportamentului sau public, prin prisma unui tip de atitudine in pozitiile sale publice si prin prisma faptului ca a fost atat un ministru al justitiei, cat si un ministru de externe cu prestatii onorabile'', a spus liderul liberalilor.

De cealalta parte, Cristian Diaconescu a declarat joi dupa-amiaza, la Realitatea TV, ca ramane fidel valorilor social-democrate. El a adaugat ca are propriul proiect politic de stanga pe care ar dori sa-l puna in aplicare, intr-o anumita formula politica, daca i se va oferi posibilitatea.

Cristian Diaconescu a demisionat miercuri din PSD. El a spus, miercuri seara, ca, spre deosebire de colegii de partid, presedintele PNL, Crin Antonescu, l-a sunat, dupa aparitia zvonurilor legate de pretinsul santaj si posibila monitorizare, gest care l-a impresionat. "Daca cineva mi-ar fi pus in fata atunci o adeziune la PNL, as fi semnat-o", a adaugat el.

Diaconescu a mentionat, ulterior, ca nu intentioneaza sa se inscrie in PNL.