Fostul lider al PSD a anuntat joi, pe blogul lui, ca nu va pleca din partid si a avertizat ca nu va sta impasibil "daca cei care mi-au fost alaturi vor fi hartuiti si vanati de unii care au polite de platit".

"Voi ramane dedicat partidului, devotat valorilor stangii si preocupat de traiectoria si destinul PSD. M-am luptat si am reusit in ultimii ani sa tin partidul unit. Iar cine incearca sa insinueze altceva, inseamna ca nu a fost in PSD in ultimii 5 ani", afirma el.

Mircea Geoana precizeaza, in replica la mesajul postat in aceeasi zi de Adrian Nastase, tot pe calea blogului, ca isi depune mandatul de presedinte al Senatului la dispozitia PSD.

Ironic, fostul presedinte al social-democratilor il ataca pe Adrian Nastase care, "imbarbatat de noul statut informal pe care il are in partid, a lansat cateva mesaje care ar fi fost de luat in seama daca n-ar fi venit de la domnia sa".

"Imi transmite de fapt 'sa stau cuminte, daca mai vreau functia de la Senat', mesaj pe care de altfel l-am primit si pe alte canale. Ei bine, raspunsul meu, este foarte simplu: imi pun mandatul de presedinte al Senatului la dispozitia partidului", precizeaza Mircea Geoana.

"Daca decizia PSD va fi ca trebuie sa demisionez, voi demisiona. Nu am nicio problema in acest sens. Am insa o problema cand se incearca cumpararea tacerii, oferindu-se la schimb functii".

El acuza dorinta unor membri ai PSD de a declansa un razboi in partid si de a cauta vinovati.

"Sfatul meu pentru toti acesti colegi si colege este sa-l lase pe Victor Ponta sa conduca partidul. Deocamdata el a castigat si el trebuie sa conduca. Cine incearca sa-l manevreze pe Victor face un mare rau partidului", spune Geoana, care precizeaza ca "Victor are toata sustinerea mea atata vreme cat intelege ca el a fost votat de congres si nu Ion Iliescu, Adrian Nastase sau Miron Mitrea".