Fostul presedinte al PNL Calin Popescu Tariceanu a declarat, joi, ca ar fi fost de acord cu primirea fostului lider social-democrat Cristian Diaconescu in randul liberalilor, insa a criticat gestul acestuia de a pleca din PSD la trei zile dupa Congres, relateaza Mediafax.

Inrebat daca l-ar fi primit pe Cristian Diaconescu in PNL, liderul deputatilor PNL a raspuns: "Da. Sigur ca da. De ce nu?".

"Dar problema nu este asta, problema este, cred, serioasa. Chiar daca eu as fi spus 'Da, e de primit in PNL', un astfel de gest nu se face", a sustinut Tariceanu.

Liderul PNL a precizat ca Diaconescu nu trebuia sa se retraga din PSD a treia zi dupa Congres.

"Dupa ce esti candidat la presedintia partidului, chiar daca te retragi cu o zi inainte de Congres, nu pleci a treia zi. Nu este un gest de apreciat. Totusi, oamenii sunt in partide datorita unor legaturi create de o viziune ideologica, de valori. Nu vii asa si pleci de la o zi la alta", a conchis Tariceanu.

Cristian Diaconescu a demisionat din PSD. El a spus, miercuri seara, ca, spre deosebire de colegii de partid, presedintele PNL, Crin Antonescu, l-a sunat, dupa aparitia zvonurilor legate de pretinsul santaj si posibila monitorizare, gest care l-a impresionat.

"Daca cineva mi-ar fi pus in fata atunci o adeziune la PNL, as fi semnat-o", a adaugat el.

Diaconescu a mentionat, ulterior, ca nu intentioneaza sa se inscrie in PNL.