Adrian Nastase il critica dur pe Mircea Geoana intr-o postare pe blog, intitulata Vechile metehne sunt cele care l-au atacat, energetic, din nou, pe Mircea Geoana: "Sunt mai surprins de reactia lui Mircea Geoana decat de plecarile unor oameni din partid. Oamenii vin si pleaca, aceasta fiind soarta unui partid mare. E un moment de schimbare si nu imi fac probleme deosebite, fiindca numarul celor care vin entuziast alaturi de PSD si alaturi de Victor Ponta este mult mai mare decat numarul celor care pleaca".

Reactia lui Mircea Geoana este insa nu doar nepotrivita ci si jignitoare. Dupa ce cu totii am afirmat categoric ca dorim sa pastram functia de la Senat pentru Mircea Geoana, indiferent de cat de simpatic ni se pare domnia sa, vad ca domnul Geoana continua sa se comporte ca o victima. Punctul meu de vedere, de sustinere, a fost clar exprimat, desi, in 2006, daca imi aduc bine aminte, domnul Geoana a fost cel care a cerut retragerea sprijinului politic pentru presedintele Camerei.

Nastase atentioneaza ca atitudinea lui Geoana este neintemeiata "cu atat mai mult cu cat el este cel care a calcat in picioare in ultimii cinci ani imaginea partidului, facand azi ca Victor Ponta sa preia un partid criticat si chiar ridiculizat. Pentru “trecutul” ultimilor 5 ani, Mircea Geoana are o raspundere, pe care trebuie sa si-o asume. Nu cred ca poate, in numele acestui “trecut”, plin de erori si de infrangeri, la patru zile dupa Congres, sa inceapa sa acuze".

"Din pacate, Mircea Geoana nu a stiut sa castige, atunci cand s-a inscris la alegerile din 2005 impotriva lui Ion Iliescu si dovedeste, pentru a doua oara, ca nu stie nici sa piarda...

Nimeni, DIN PARTID, nu doreste sa ii ia lui Mircea Geoana biroul de la Senat. Va trebui sa lase deoparte frustrarile venind din trecut. Asa cum trebuie sa facem cu totii", conchide Nastase.

Diaconescu a gresit demiosionand din PSD

In aceeasi postare, presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, afirma ca, in opinia sa, Cristian Diaconescu a gresit demisionand din PSD, el precizand ca fostul social-democrat a oscilat intre mai multe variante de pozitionare si ca a avut prea multi sfatuitori.

"Imi pare rau pentru decizia luata de Cristian Diaconescu. A oscilat intre multe variante de pozitionare. Cred ca a avut prea multi sfatuitori. Ar fi trebuit sa decida singur. A investit mult in el insusi, profesional, si in imaginea sa publica. In opinia mea, a gresit. Chiar daca decizia de la Congres ii crea o anumita problema, timpul ar fi rezolvat lucrurile", sustine Nastase pe blog.