Senatorul Cristian Diaconescu s-a alaturat grupului independentilor, a declarat miercuri Gabriel Oprea, coordonatul Gupului Parlamentarilor Independenti, citat de Agerpres.

Diaconescu este al patrulea parlamentar PSD care paraseste partidul dupa ce Victor Ponta a fost ales presedinte. Ceilalti trei sunt senatorul Serban Mihailescu si deputatii Ioan Munteanu si Culita Tarata.

Diaconescu a declarat recent ca ca plecarea sa din PSD depinde de rezultatul anchetei in legatura cu filajul sau.

Jurnalista Floriana Jucan declarase sambata ca a primit spre publicare 36 de pagini de monitorizare a lui Cristian Diaconescu, insotite de imagini in care acesta apare in ipostaze compromitatoare, Diaconescu afirmand ca acest fapt are legatura cu Congresul si ca oricine l-a urmarit a facut-o ilegal.

Presedintele PSD, Victor Ponta, declarase, luni, ca i-a promis inaintea Congresului lui Cristian Diaconescu functia de presedinte al Senatului.

Update: Cristian Diaconescu si-a inregistrat la biroul presedintelui Senatului, Mircea Geoana, cererea de demisie din grupul parlamentar PSD, a confirmat cabinetul sefului Camerei superioare a Parlamentului.