Liderul social-democrat Cristian Diaconescu a declarat, marti, la Antena 2 ca plecarea sa din PSD depinde de rezultatul anchetei in legatura cu filajul sau. El a spus ca nu si-a dorit functii in PSD si ca nu a candidat la sefia partidului pentru a obtine beneficii, scrie Mediafax.

Diaconescu a spus, in contextul in care vorbea despre decizia de a renunta la candidatura pentru sefia PSD, ca il cunoaste pe Mirea Geoana mai bine decat pe Victor Ponta.

Liderul social-democrat a afirmat, raspunzand unei intrebari, ca plecarea sa din PSD depinde de rezultatul anchetei in cazul filajului. El a mentionat ca nu a discutat cu Ponta de cand acesta a devenit presedinte al PSD.

Diaconescu a dat asigurari, pe de alta parte, ca nu va pleca din PSD pentru a se duce in PDL.

Liderul PSD Cristian Diaconescu a confirmat, marti, ca a facut o plangere la Parchet "in rem" pentru a se clarifica daca exista o fapta penala si daca a avut loc un filaj in ziua Congresului social-democratilor.

Jurnalista Floriana Jucan declarase sambata ca a primit spre publicare 36 de pagini de monitorizare a lui Cristian Diaconescu, insotite de imagini in care acesta apare in ipostaze compromitatoare, Diaconescu afirmand ca acest fapt are legatura cu Congresul si ca oricine l-a urmarit a facut-o ilegal.

Presedintele PSD, Victor Ponta, declarase, luni, ca i-a promis inaintea Congresului lui Cristian Diaconescu functia de presedinte al Senatului.