O eventuala remaniere a ministrului de Finante, Sebastian Vladescu, si a ministrului Muncii, Mihai Seitan, ar reprezenta o decizie absolut corecta, a declarat marti presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase. "E in atributia primului ministru sa-si gestioneze politica de comunicare si, pana la urma daca imi permiteti o apreciere pur personala, este o decizie absolut corecta", a precizat Anastase, citata de Agerpres.

"In momentul in care comunici despre un lucru nediscutat, despre o parere personala, nu o faci in calitate oficiala", a continuat presedintele democrat-liberal al Camerei Deputatilor.

Precizarile Robertei Anastase vin dupa ce surse ministeriale au declarat pentru Mediafax ca premierul Emil Boc i-a amenintat cu remanierea pe ministrii care vor mai anunta masuri care nu sunt prevazute in programul de guvernare. Vizati de avertismentul lui Emil Boc: ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, si cel al Muncii, Mihai Seitan.

"Seful Guvernului le-a transmis foarte clar ministrilor ca nu va ezita sa recurga la remaniere in cazul in care vor mai sustine prin declaratii de presa masuri care nu sunt incluse in programul de guvernare, aratand ca astfel de declaratii afecteaza nemeritat imaginea Executivului", sustin sursele citate.

Ministrul Finantelor a vorbit luni despre impozitarea tuturor pensiilor, iar ministrul Muncii a lansat ideea acordarii diferentiate a alocatiilor pentru copii, in functie de veniturile parintilor.