Noul presedinte al PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, ca nu se teme in niciun fel de o posibila "rupere" a PSD si de crearea unui nou partid. El a marturisit ca a avut aceasta temere inaintea Congresului de sambata, insa in acest moment nu o mai are.

  • Victor Ponta a promis ca va colabora cu toti colegii din partid, afirmand ca "Am vazut echipa lui Geoana, echipa lui Ponta... Va reamintesc ca pana sambata am fost vicepresedinte in acest partid. Vreau sa lucrez cu toti colegii mei".
  • "In conducerea centrala, in acest moment, nu se afla un vicepresedinte din Ardeal sau Banat. Vom incerca sa echilibram aceasta balanta, sa fie reprezentate toate regiunile tarii in conducerea partidului, deocamdata ii voi reprezenta eu la nivel central", a mai adaugat Victor Ponta.
  • Victor Ponta a mai afirmat ca regreta plecarea a doi-trei parlamentari social-democrati dupa Congresul de sambata, insa, sustine el, "Deja exista cateva sute sau mii de oameni noi care vor sa se inscrie in PSD, asa mi-a spus Nicu Banicioiu astazi. Cei care au plecat fac parte din grupul pesimistilor."
  • Victor Ponta a mai anuntat ca pozitia PSD privind legea pensiilor nu se schimba in urma alegerii sale la conducerea partidului si spune ca "Daca legea pensiilor va trece de Parlament neamendata, vom initia o motiune de cenzura si vom face tot ceea ce tine de noi pentru ca legea sa nu fie pusa in aplicare in forma actuala".