Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni dimineata, ca nu stie nimic despre intentia exprimata de ministrul Finantelor privind impozitarea pensiilor, iar aceasta propunere nu a fost discutata in coalitie. In schimb, declaratia lui Sebastian Vladescu a fost taxata imediat de opozitie. Liderul liberal Crin Antonescu vede in acest lucru "haiducia de dreapta a Guvernului Boc", dar si o dovada ca "Guvernul nu mai are bani si ca suntem in preajma riscului incapacitatii de plata", potrivit Mediafax.

  • "Cum sa comentez? Un om de dreapta, e un guvern de dreapta, care doreste sa ia alocatiile de la banditii de copii ai banditilor de bogati si sa impoziteze pensiile si sub 1.000 de lei, de la banditii de pensionari. Dincolo de lucrurile astea, care deja au capatat o alura halucinanta, eu cred ca toate aceste semne ne arata pur si simplu ca Guvernul nu mai are bani si ca suntem in preajma riscului incapacitatii de plata, pentru ca in momentul in care vedem ca salariati numerosi incaseaza mai putini bani si ni se povesteste de fapt ca au gresit contabilii, au gresit mii de contabili toti in acelasi sens", a afirmat Crin Antonescu.
  • "O aberatie precum aceea a atacarii unui drept constitutional al copilului, al fiecarei mame, indiferent de starea materiala, cand se vorbeste acum de impozitarea pensiilor, deci si a pensiilor mici, foarte mici, inseamna ca Guvernul este intr-o cautare disperata de bani", a adaugat liderul liberal.
  • "Asta ne arata inca o data ca, in afara de a incerca sa jecmaneasca diferite categorii de venituri, nu are nicio alta solutie pentru a face ca economia sa produca bani si ca bugetul sa fie alimentat", este de parere Crin Antonescu.

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat, intr-un interviu acordat in exclusivitate Money.ro, ca toate pensiile din Romania ar trebui taxate:

  • "Orice venit, intr-un stat civilizat, se taxeaza. Ca de aia functioneaza statul social. (...) Noi ce facem? Scoatem pensia din taxare la momentul acordarii ei, lucru care e foarte frecvent in multe state din lume, dar nu o taxam la momentul platii. Deci scoatem din circuitul de taxare o suma foarte importanta care in toata lumea asta se taxeaza. Aşa ajung alte state sa aiba venituri bugetare de 47% din PIB", a afirmat Sebastian Vladescu.