Presedintele Partidului Social Democrat (PSD), Victor Ponta, a anuntat luni dimineata ca a luat prima decizie in calitate de nou lider al partidului: social-democratii care vin la sediul din Kiseleff vor trebui sa lase masinile afara din curte, exceptie facand Ion Iliescu, transmite Agerpres.

"Prima schimbare va fi ca masinile sa nu mai intre in curte. Doar presedintele Ion Iliescu va intra pana in fata", a afirmat Ponta, inaintea inceperii primului Birou Permanent National al formatiunii. El a spus ca PSD trebuie sa arate ca este un partid social-democrat.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a afirmat ca el deja s-a conformat acestei decizii venind pe jos spre intrarea in partid. Alti lideri ai partidului, intre care Rovana Plumb, Nicolae Banicioiu, Marian Vanghelie sau Robert Negoita, au declarat ca sustin ideea si ca "miscarea face bine".

Sambata, in ziua Congresului PSD, HotNews.ro a prezentat un reportaj despre limuzinele si jeep-urile cu care au venit liderii PSD la Congres. "Criza nu i-a atins pe liderii PSD", scria ziaristul HotNews.ro, vorbind despre parcul de masini al pesedistilor.

In plus, Ponta a declarat ca nu va mai face declaratii pe scarile din fata sediului PSD din Kiseleff si a recomandat liderilor social-democrati sa-i urmeaze exemplul.