Mircea Geoana nu trebuie sa fie tapul ispasitor al partidului, a declarat noul vicepresedinte al PSD, Adrian Severin, intr-un interviu acordat RFI. Severin a spus ca nume ca Marian Vanghelie sau Marian Oprisan au certe calitati de oameni politici si sunt capabili de performanta, cu conditia sa li se ceara sa faca exact ceea ce ei stiu mai bine sa faca.

Descarca fisierul audio in format MP3

Despre Mircea Geoana: "Eu cred ca Mircea Geoana nu trebuie sa fie tapul ispasitor al partidului. Cred ca lui nu trebuie sa i se impute toate relele din partid. Acest Congres si-a spus cuvantul si deocamdata eu zic ca el, in calitate de presedinte al Senatului va avea un rol important de jucat, spre a asigura ca la varful acestei institutii importante a Romaniei, politica Partidului Social Democrat este corect reflectata”.

Despre Marian Vanghelie si Marian Oprisan: “Aceasta echipa, asa cum a rezultat din Congres este una eterogena, din perspectiva diverselor optiuni formulate inainte de Congres si dupa Congres. In ciuda acestei eterogenitati, in primul rand trebuie incercat, vom vedea daca se va reusi, dar cred ca este posibila adunarea tuturor intr-o echipa care sa functioneze coerent. Nu vad de ce lucrurile n-ar putea sta asa. Inclusiv numele pe care le-ati pomenit (Marian Vanghelie si Marian Oprisan - n.r.) apartin unor persoane cu certe calitati de oameni politici. Totul este ca ei sa fie pusi in situatia si sa accepte sa fie in situatia de a-si valorifica asemenea calitati si nu in situatia in care ar trebui sa indeplineasca misiuni pentru care nu au chemare. Cred ca membrii acestei echipe de conducere, indiferent de etichetele pe care ei le au sunt capabili de performanta, cu conditia sa li se ceara sa faca exact ceea ce ei stiu mai bine sa faca”.

Despre relatia dintre liderii de la centru si filiale: “In prezent, exista un dezechilibru foarte grav si cu potential de periculozitate intre forta organizatiilor locale si forta conducerii centrale a partidului. Foarte multe din organizatiile locale ale partidului s-au intarit in ultimii ani si ele sunt capabile de performanta. Conducerea centrala a partidului nu s-a intarit in aceeasi masura. As spune chiar ca ea a cunoscut un proces de subtiere, de dilutie. Problema nu se pune sa slabim organizatiile locale puternice, ci se pune problema sa se intareasca foarte mult capacitatea coagulatoare a conducerii centrale si capacitatea ei de comanda".