Senatorul Serban Mihailescu si deputatul Ioan Munteanu au demisionat duminica din PSD. Demisia celor doi intervine a doua zi dupa alegerea lui Victor Ponta la conducerea partidului, in Congresul de sambata.

Serban Mihailescu a declarat, la Realitatea TV, ca a primit o oferta din partea lui Gabriel Oprea pe care nu a putut sa o refuze. "Lucram la un nou partid", a afirmat el, adaugand ca noua formatiune va fi "o noutate pe piata romaneasca" si va avea o orientare de centru stanga.

"Voi participa la infiintarea unui nou partid impreuna cu Gabriel Oprea. Toti cei care sunt la independenti vor face parte din acest partid", si-a motivat el decizia.

"Acest partid inseamna pentru mine o provocare. Un partid de centru stanga care doreste sa intre pe piata politica romaneasca. Va fi o noutate, vom incerca sa-i dam si o dimensiune parlamentara. Totul organizat, mai dureaza cateva luni", a adaugat fostul secretar general al Guvernului, in mandatul lui Adrian Nastase.

"Am fost marginalizat. Plecam si daca ar fi castigat Geoana"

Serban Mihailescu a precizat ca "PSD este la un nou inceput acum" iar el a fost marginalizat in ultimul timp.

"Eu l-am bagat in partid pe Gabriel Oprea, acum noua ani. Iar el mi-a facut acum o oferta care n-a putut fi refuzata. Categoric m-as fi retras din PSD chiar daca iesea Geoana presedintele partidului", a subliniat el.

Si Ioan Munteanu merge la Grupul independentilor

Ioan Munteanu a declarat, pentru HotNews.ro, ca se va alatura Grupului independentilor de la Camera Deputatilor. El a explicat ca a decis sa-si dea demisia din cauza unor "nemultumiri" la nivelul filialei de Piatra Neamt, legate de "niste imixtiuni ale colegilor de la centru".

Ioan Munteanu a pierdut lupta pentru functia de lider al grupului parlamentar al PSD din Camera Deputatilor in fata lui Viorel Hrebenciuc, la inceputul lunii februarie.

"E de discutat daca e vorba de magie sau e vorba de prostia noastra, mai vedem", a comentat atunci Ioan Munteanu infrangerea sa.