Vicepresedintele PDL Cezar Preda a declarat, duminica, pentru Mediafax, ca il felicita pe Victor Ponta pentru preluarea sefiei PSD, precizand ca social-democratii si democrat-liberalii vor fi "adversari pe viata si moarte in ideologie si politici". Mai mult, Preda a declarat pentru Agerpres ca "Geoana nu are calitatile pentru a fi al doilea om in stat" si, daca PSD vrea sa-l schimbe, "PD-L isi va impune un nou presedinte al Senatului".

"Este clar ca Mircea Geoana nu are calitatile necesare de a fi al doilea om in stat, fiindca pentru acest lucru trebuie sa muncesti si sa te ocupi, iar domnia sa nu a facut nici pana acum acest lucru si nu cred ca il va face nici in continuare", a spus deputatul democrat-liberal, care considera ca "este optiunea PSD" daca vrea sa-l schimbe pe Mircea Geoana "si atunci PD-L isi va impune un nou presedinte al Senatului".

"Il felicit pe Victor Ponta pentru victoria la sefia PSD, sunt de acord cu el ca vom fi adversari pe viata si pe moarte in ideologie si in politici, noi de dreapta si ei de stanga", a spus Preda, citat de Mediafax.

Vicepresedintele PD-L a spus ca a urmarit cu atentie alegerile din PSD. "Suntem direct interesati de politica noului presedinte. Mircea Geoana nu avea vointa politica sa faca reforma statului roman, asa cum au cerut cetatenii Romaniei in noiembrie, iar domnul Ponta, caruia ii doresc succes, a transmis in primul sau discurs numai pozitionarea fata de PD-L, care nu ne deranjeaza. Este normal sa fim adversarul lui cel mai puternic, fiind un partid de stanga, iar noi un partid de dreapta", a afirmat Cezar Preda, potrivit Agerpres.

El a mentionat ca nu este de acord ca cele doua partide sa fie adversare privind reforma statului, asa cum au hotarat romanii in decembrie. "Il rog sa isi precizeze pozitia in zilele urmatoare, daca va duce la indeplinire ceea ce romanii au hotarat, si anume modificarea Constitutiei si a legii electorale, pentru un Parlament unicameral si reducerea numarului de parlamentari", a precizat Cezar Preda.

Victor Ponta a fost ales, duminica noapte, presedinte al PSD, obtinand cu 75 de voturi mai mult decat Mircea Geoana.