"Am emotii pentru ce se va intampla dupa alegeri, pentru ca stiu cat de complicat va fi ceea ce urmeaza. Dar daca nici la varsta asta nu ma pot inhama la asa ceva, inseamna ca nu o voi putea face niciodata". Sunt cuvintele cu care Victor Ponta si-a facut intrarea sambata dimineata la Romexpo, unde incepe Congresul extraordinar al PSD. Intrebat daca va contesta alegerile, daca nu va fi ales, Ponta a declarat: "nu o sa contest niciodata niciun fel de alegere".

In ceea ce priveste intalnirile de taina care au avut loc vineri seara in mai multe tabere, Ponta a precizat ca a fost doar in locurile unde sunt cazati delegatii, pentru a-si arata respectul fata de ei. "Eu am fost la cat mai multe locuri in care sunt cazati delegatii, pentru a-i saluta. Respectul trebuie sa se reintoarca in partid". Intrebat cum a fost primit, social-democratul a replicat: "Eu zic ca m-au primit foarte bine, sa vedem daca diseara ma vor si vota".

Victor Ponta candideaza la presedintia partidului, fiind in competitie cu Andrei Alexandru (Bucuresti), Dorela Alistar (Bucuresti), Ioan Domonco (Botosani), Cristian Diaconescu (Bucuresti), Victor Moraru (primarul orasului Amara, judetul Ialomita), Mircea Geoana (Dolj), Miron Mitrea (Vrancea) si Radu Mazare (Constanta).