Senatorul PSD Miron Mitrea a declarat, vineri, la Conferinta Judeteana a PSD Vrancea, ca la congresul extraordinar de sambata misiunea social-democratilor este de a scapa partidul de imaginea lui Marian Vanghelie, liderul organizatiei PSD din Bucuresti, relateaza Agerpres. Mitrea, candidat la functia de presedinte al partidului, a lansat un atac dur la adresa lui Vanghelie, pe care l-a acuzat ca a facut PSD 'de rusine'.

"Am trait momente de umilinta si de rusine cum nu am crezut ca am sa traiesc in PSD. Atunci cand l-am vazut vorbind in numele nostru la televizor pe Marian Vanghelie. Cred ca nu a patit partidul asta rusine mai mare decat sa il aiba pe Vanghelie purtator de cuvant sau un om de talia lui Vanghelie sa numeasca ministri sau secretari de stat. Acest lucru cred ca ne-a adus rusinea de care ne va fi greu sa ne spalam de pe obraz", a spus Mitrea.

El nu l-a menajat in declaratii nici pe Mircea Geoana, actualul presedinte PSD si contracandidat pentru sefia partidului, despre care a spus ca este 'cel mai nefericit accident din istoria PSD'.

"Sub conducerea lui Geoana, partidul a pierdut o sansa unica si va trebui sa muncim din nou si din greu pentru a ajunge acolo unde eram de fapt. Geoana este incompetent si nu a fost capabil sa isi adune in jurul lui o echipa de oameni seriosi. Astazi Geoana este cel mai mare pericol pentru PSD. La Congres voi vota impotriva lui Mircea Geoana", a mai spus Mitrea.