Partidul Social Democrat nu poate fi dezlipit de Ion Iliescu. O spune, la RFI, vicepresedintele partidului Ilie Sarbu. "Nu cred ca plecarea lui Ion Iliescu este benefica pentru partid in acest moment. Nu poti sa dezlipesti PSD-ul de Ion Iliescu, n-ai cum. Ne-am complacut de la inceput - poate termenul e prea dur, nu ma refer la mine, ci la cei care vor sa faca acum marea reforma - au venit intr-un partid pe care l-a fondat Ion Iliescu. I-a primit Ion Iliescu, i-a promovat Ion Iliescu in diverse functii", declara Ilie Sarbu.

Vicepresedintele PSD precizeaza ca Ion Iliescu e ca un tata pentru Partidul Social Democrat.

"Acum e foarte greu, e ca si cum m-as dezice eu de propriul meu tata. Sigur, a facut greseli. Am tras poate noi, copiii, de pe urma greselilor lui, dar asta nu inseamna ca ne-am dus la tribunal sa spunem ca il renegam pe tatal nostru", explica Ilie Sarbu.

Pe de alta parte, el precizeaza ca nu e prea tarziu pentru depunerea candidaturilor la functia de presedinte si vicepresedinte.

"Statutul spune clar ca si in ziua Congresului mai pot fi depuse candidaturi la functia de presedinte al partidului", spune Ilie Sarbu.

Cat despre retragerea lui Adrian Nastase din cursa, vicepresedintele PSD crede ca fostul premier nu se va razgandi: "Adrian Nastase a spus ca nu mai candideaza. Eu pe Adrian Nastase il cunosc, nu cred ca va reveni. Nici nu l-ar aranja acum pe ultima suta de metri s-o intoarca".