"Acest Jihad din partid nu ne face bine. (...) E important acum sa marcam o schimbare de generatie si ar fi util ca si eu si Geoana sa nu participam la Congres", a declarat Adrian Nastase. Presedintele Consiliului National al PSD a anuntat ca Victor Ponta este o solutie pentru partid. Nastase a declarat ca i-a propus lui Ion Iliescu sa conduca PSD timp de noua luni, dar acesta a refuzat din motive care tin de varsta si de sanatate.

"Victor Ponta poate fi o solutie. Sigur ca are defecte, ca toata lumea, dar are si calitati. (...) Cred ca are vana necesara pentru a porni un proces de schimbare de imagine", a declarat Nastase. Intrebat daca nu se va razgandi si va intra si el in lupta pentru sefia partidului, presedintele Consiliului National a replicat: "sigur nu o sa candidez maine in Congres".

In ceea ce priveste informatiile potrivit carora i-ar fi propus lui Ion Iliescu functia de presedinte al partidului pentru un an, Nastase a confirmat aceasta ipoteza. "Este adevarat. Ion Iliescu ar fi putut sa calmeze situatia din partid si poate 9 luni pana la un Congres ordinar am fi avut timp sa facem alegerile de jos pana sus si sa facem o noua alegere", a explicat social-democratul. Ion Iliescu a refuzat insa aceasta propunere, din motive care tin de varsta si de sanatate.

"PSD a devenit o scena turnanta pentru o multime de lucruri penibile. (...) Este nevoie de schimbare, sau altfel vom fi asociati cu ceea ce spune Vanghelie. Este important acum sa marcam o schimbare de generatie si ar fi util ca si eu si Geoana sa nu participam si sa dam sansa refacerii imaginii ciobite a partidului", a explicat Adrian Nastase.