Vicepresedintele PSD Cristian Diaconescu isi retrage candidatura pentru functia de presedinte al partidului si va candida la functia de prim-vicepresedinte al partidului, a anuntat marti vicepresedintele PSD Rodica Nassar, citata de Agerpres.

Tot marti presedintele de onoare al Partidului Social Democrat, Ion Iliescu, a anuntat ca doreste sa isi restranga prezenta la anumite activitati ale partidului, renuntand astfel la atributiile conferite de functia de presedinte de onoare al formatiunii. El a spus ca s-ar putea retrage si din Congresul PSD.

Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, a anuntat, luni, ca a decis sa nu mai candideze la functia de presedinte al partidului, pentru ca nu doreste sa participe la "un circ prost scris".

Diaconescu: Categoric candidez

Cristian Diaconescu a declarat, in aceeasi seara, la "Vorbe grele" (Antena 2), ca va candida, insa nu exclude posibilitatea ca aceasta candidatura sa fie pentru o alta pozitie.

"Voi candida! Am obosit sa spun cat ma irita discutiile in numele meu si cei care imi anticipeaza deciziile... Exista posibilitatea de a candida pe alta functie. Da, ca varianta de lucru, da, exista posibilitatea", a declarat Diaconescu.