Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis, marti, sa transmita Comisiei juridice scrisoarea fostului ministru al Tineretului, Monica Iacob-Ridzi, privind concediul prenatal, a anuntat secretarul Camerei, Dumitru Pardau.

"Practic nu se transmite Comisiei juridice o hotarare a Biroului Permanent, ci scrisoarea, iar ei, in urma dezbaterilor Comisiei, vor hotari daca vor intocmi un raport in prezenta doamnei Ridzi sau in absenta acesteia, urmand ca apoi sa fie inaintat plenului", a subliniat Pardau, citat de Agerpres.

Fostul ministru al Tineretului a transmis presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, o scrisoare in care arata ca se afla in concediu prenatal, motiv pentru care ar putea sa nu vina la dezbaterile pe acest subiect din Comisia juridica sau plen.

"Avand in vedere informatiile de care dispun (bazate exclusiv pe relatarile din mass-media) conform carora procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie au solicitat avizul in vederea efectuarii unor perchezitii informatice in dosarul penal, in care din luna iulie 2009 Camera Deputatilor si-a dat acordul in vederea inceperii urmaririi penale fata de mine, va aduc la cunostinta imprejurarea ca, in prezent, ma aflu in concediu paternal (luna a 8-a de sarcina cu risc, asa cum rezulta din actele medicale depuse). Doresc sa subliniez ca inteleg sa cunosc direct, nemijlocit, continutul oficial al acuzatiilor si temeiurile pe care procurorii isi fundamenteaza cererile, pentru ca, doar astfel, in cunostinta de cauza si in lumina articolului 155 alineatul 1 din teza ultima din Regulamentul Camerei Deputatilor, dar si a articolului 23 din statutul deputatilor si senatorilor, sa imi pot pregati punctul de vedere, atat in fata Comisiei juridice, cat si a plenului. Este insa evident ca situatia medicala obiectiva in care ma aflu face imposibila deplasarea mea, la acest moment la Camera Deputatilor'', arata Ridzi in scrisoarea transmisa Camerei.

Monica Iacob Ridzi a anuntat conducerea Camerei Deputatilor ca nu poate veni la Parlament pentru a-si prezenta punctul de vedere in privinta cererii DNA de perchezitionare a calculatorului pe care lucra la Ministerul Tineretului si Sportului. Precizarea fostului ministru al Tineretului vine in contextul in care procurorii anticoruptie au solicitat avizul Camerei Deputatilor pentru perchezitia informatica intr-un dosar in care Ridzi este anchetata pentru a abuz in serviciu, fals intelectual si uz de fals.