Mircea Geoana si-ar dori in echipa sa, in eventualitatea in care va obtine un nou mandat de presedinte al PSD, un prim-vicepresedinte puternic, competent, pe care sa se poata sprijini si cu care sa-si distribuie rolurile si competentele in perspectiva Guvernului alternativ, el aratand ca lui Cristian Diaconescu i s-ar potrivi "manusa" aceasta functie.

  • "Mi-as dori o echipa de conducere a PSD competenta. Mi-as dori un prim-vicepresedinte care sa inceapa sa se profileze - am vorbit luni, la Comitetul Executiv, de Guvernul alternativ pe care il vom pune imediat dupa Congres - un prim-presedinte puternic, competent. Domnului Diaconescu i s-ar potrivi manusa un astfel de rol", a afirmat marti Mircea Geoana, citat de Mediafax.

Mircea Geoana a admis si faptul ca a purtat discutii in acest sens, fara a face, insa, alte precizari.

Liderul PSD declarase si luni, la Antena 3, ca Diaconescu ar fi bun pentru functia de prim-vicepresedinte al formatiunii, iar Liviu Dragnea, pentru cea de secretar general. El a mentionat ca a avut o discutie cu Diaconescu si ca i-a facut acestuia "o invitatie in acest sens".

Congresul PSD va avea loc sambata, 20 februarie.