Alegerile pe liste inchise asigura "un confort ca va fi ales Mircea Geoana si echipa sa". Boicotarea Congresului ramane o solutie, daca votul se va face pe liste, a declarat senatorul social-democrat Miron Mitrea, unul dintre candidatii la functia de presedinte al PSD. Social-democratul a precizat inaintea sedintei Comitetului Executiv National al formatiunii ca luni se va decide "care sunt functiile care se aleg".

Intrebat cu privire la locul in care va avea loc Congresului extraordinar, Mitrea a precizat ca "locul este mai degraba o chestie de confort, nu de fond. Exista ingrijorarea unora ca, intr-o locatie controlata de Vanghelie, se vor produce si fraude". Problema principala pe care social-democratii o vor discuta luni se refera insa la modul in care vor avea loc alegerile, a subliniat Mitrea.

Revenind la propunerea de a se vota pe liste inchise, Miron Mitrea a declarat ca "este evident ca e facut ca sa se falsifice rezultatul congresului".

UPDATE: Adrian Nastase - Este esential locul unde va fi organizat Congresul

Pe de alta parte, Adrian Nastase nu renunta la propunerea de a organiza Congresul PSD la Palatul Parlamentului si nu la Romexpo, cum sustine Mircea Geoana. "Vom decide daca vrem sa organizam un congres sau o mascarada de congres", a declarat presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase.

"Este o chestiune esentiala", a precizat Nastase, anuntand ca in urma chestionarului transmis colegilor, "din 353 de persoane care si-au exprimat opinia, 323 sunt in favoarea organizarii congresului la Palatul Parlamentului si 20 la Romexpo". Intrebat daca este posibil sa boicoteze Congresul, ipoteza lansata de Miron Mitrea, Nastase a declarat ca "este important sa vedem ce se intampla la Comitetul Executiv si apoi vom decide fiecare cum e bine sa procedam".

La finalul saptamanii trecute, Mircea Geoana si Adrian Nastase s-au atacat public pe tema locului unde se va tine Congresul PSD din 20 februarie si pe numarul de delegati. Mircea Geoana doreste ca locul sa fie la Romexpo, pentru a-i permite presedintelui PSD Marian Vanghelie sa se ocupe de organizare, in timp ce tabara lui Nastase respinge ideea pe motiv ca s-ar putea face aranjamente in ceea ce priveste rezultatul alegerilor. Nastase vrea ca locul sa fie Palatul Parlamentului.