Senatorul Cristian Diaconescu a anuntat duminica, printr-o scrisoare deschisa, ca nu se retrage din competitia pentru sefia PSD. "Nu ma retrag din competitie. Nu ma retrag pentru ca am un program politic de stanga in care cred si pe care doresc sa il aplic impreuna cu colegii mei", precizeaza Diaconescu, citat de Mediafax.

Senatorul social-democrat le cere colegilor de partid "curaj si vointa politica pentru schimbare", avertizand ca partidul se va diviza daca vor asista la "organizarea" Congresului PSD. "Ce se va intampla insa daca vom mai face greseala enorma de a fi spectatori la «organizarea» alegerilor interne? Vom deveni un partid slab, un partid divizat, un partid in care conducerea isi va pierde orice legitimitate in fata membrilor si votantilor nostri", sustine Cristian Diaconescu.

"PSD a ajuns tinta ironiilor din presa. Voi mi-ati spus ca alegerile nu se pierd si nici nu se castiga cu tehnici ezoterice", se arata in scrisoarea in care social-democratul face apel la colegii sai de partid sa il sustina pe "cel care va convinge ca are viziunea si forta sa redea PSD rolul pe care il merita si de care Romania are atata nevoie".

Declaratiile vin dupa ce, in urma cu patru zile, senatorul social-democrat Miron Mitrea a anuntat ca il va sustine in turul al 2-lea al alegerilor pentru sefia partidului pe Adrian Nastase, daca el nu va reusi sa ajunga in acest punct. "Daca sunt eu in turul doi, nu o sa-l sustin pe Adrian Nastase. Dar il voi sustine pe Nastase in turul doi, daca e el cu Geoana", a declarat Mitrea.

Semn ca taberele se regrupeaza in PSD si ca Miron Mitrea intareste, cel putin la nivel declarativ, tabara lui Nastase. Practic, voturile pe care Mitrea le-ar fi obtinut de la delegatii din Vrancea si Constanta vor merge pentru Adrian Nastase. Surse social democrate declarau joi pentru HotNews.ro ca, odata cu aderarea lui Mitrea la tabara lui Nastase, se adauga ca sustinatori Cristian Diaconescu si Victor Ponta.