Liderul social-democrat Mircea Geoana a admis, sambata, la Botosani, ca se considera principalul vinovat pentru infrangerea de la alegerile prezidentiale, potrivit Agerpres. El a adaugat, cu aceasta ocazie, ca de-a lungul timpului, a facut numeroase sacrificii personale, de imagine, de dragul partidului, lucru care i-ar fi creat o imagine de om indecis, care "nu are suficienta fermitate. Am lasat de la mine pentru iubirea si dragostea fata de acest partid in care cred in continuare".

  • ''Vreau sa va spun aici ca principalul responsabil de necastigarea, chiar la mustata, a alegerilor prezidentiale sunt eu si nimeni altcineva. Un lider niciodata nu poate sa dea vina pe altcineva. Un lider trebuie sa isi asume responsabilitati, sa spuna ca si el putea sa faca mai bine'', a afirmat Mircea Geoana.

Liderul PSD sustine ca a discutat cu membrii familiei si cu prietenii despre posibilitatea retragerii de la sefia partidului, insa a considerat ca obiectivele imediate ale social-democratilor l-au determinat sa nu ia o astfel de decizie.

El a mai adaugat ca va ramane prieten cu Adrian Nastase, indiferent de rezultatul alegerilor interne de la Congresul din 20 februarie:

  • "Am fost si eu in campanie in 2004. Eram candidatul de prim-ministru al partidului. Am facut 37%. Am batut coclaurile cu Adrian Nastase si, indiferent ce ne desparte si indiferent de competitia de acum, Adrian Nastase ramane un prieten si un coleg. Aici nu exista dusmanii personale. Exista competitie democratica in partid", a afirmat Mircea Geoana, subliniid ca principalul sau obiectiv este evitarea unei scindari a partidului.