Democrat-liberalii vor face alianta cu PNL in judetul Buzau, a anuntat vineri presedintele acestei filiale, deputatul Cezar Preda, care si-a exprimat speranta ca astfel de colaborari se vor extinde si in alte judete, potrivit Mediafax.

Deputatul de Buzau a adaugat ca PDL va oferi tot sprijinul liberalilor pentru ca postul de vicepresedinte in Consiliul Judetean Buzau, ocupat in prezent de social-democratul Stefan David, sa revina PNL.

  • "Vom face o alianta cu PNL, este deja stabilita si la nivelul Consiliului Judetean, vom sprijini PNL sa ia postul de vicepresedinte si sa ne coordonam activitatile in ceea ce priveste deciziile pentru judetul Buzau. La PSD sunt probleme, presedintele nu se intelege cu o parte a partidului, partidul nu se intelege cu presedintele. Este nevoie de stabilitate, iar PNL si PDL sunt capabile sa asigure aceasta stabilitate politica la nivelul Consiliului Judetean", a spus deputatul Cezar Preda.

El si-a exprimat speranta ca alianta incheiata cu liberalii in Buzau va deveni un exemplu pentru alte organizatii din tara, lansand in acelasi timp si un atac la adresa liderilor PNL de la centru, care i-ar fi indemnat pe liberalii din teritoriu sa nu se apropie de PDL:

  • "Este un exemplu pentru intreaga tara ca se poate, ca cele doua partide pot sa lucreze rational si eficient indiferent de ce spun liderii de la centru care incearca sa pastreze partidul captiv intr-o anumita zona. Sper ca liberalii din tara sa inteleaga mesajul conform caruia isi pot gasi parteneri in PDL", a declarat Preda.

PNL si PDL s-au mai aflat in alianta la nivelul Consiliului Judetean Buzau si anul trecut, insa protocolul incheiat atunci s-a rupt, dupa ce liberalii s-au alaturat social-democratilor. Cezar Preda declara, atunci, ca nu va mai bate palma cu liberalii, care l-au tradat nemeritat.