Mircea Geoana propune, in programul politic 'Impreuna spre viitor', cu care va candida la sefia PSD, sustinerea sau chiar constituirea unor institutii media cu viziune de stanga, care sa vina in sprijinul alesilor locali, relateaza Agerpres.

"Alesii locali formeaza temelia PSD. (...) Prin urmare, prioritatea noastra este ca alesii locali ai PSD sa fie beneficiarii principali ai resurselor politice de care dispune partidul.(...) Constituirea sau sustinerea unor institutii media care sa-si asume transparent si activ o viziune de stanga reprezinta o solutie ce trebuie avuta in vedere", se precizeaza in document.

Geoana considera ca, in acest mod, alesii locali si Liga Alesilor Locali ar putea fi sprijinti de structurile superioare ale formatiunii, in exercitarea functiilor, dar si in implementarea politicilor.

Condamnarea comunismului

O alta prioritate cu care Mircea Geoana spera sa castige presedintia partidului, la Congresul din 20 februarie, este aflarea adevarului despre Revolutie si mineriade, potrivit proiectului citat.

Mircea Geoana propune ca PSD sa-si asume condamnarea comunismului. Intr-un capitol separat, liderul PSD aduce in discutie depasirea trecutului, care, subliniaza el, nu trebuie sa fie un obstacol in calea viitorului.

'PSD isi asuma trecutul, fara patimi, si isi construieste viitorul fara a fi tributarul vreunui complex istoric. Etichetele si acuzatiile menite sa lase impresia unei culpe morale si colective legate de comunism sau de mineriade sunt mincinoase si trebuie combatute in mod energic. De asemenea, trebuie sa fim mult mai fermi in a afirma si a ne asuma ceea ce scrie inclusiv in Statutul nostru - si anume promovarea idealurilor Revolutiei romane din 1989', se arata in document.

Mircea Geoana reafirma, pe aceasta cale, ca PSD respecta actul reconcilierii nationale semnat la Timisoara.

'In acest sens, PSD doreste aflarea adevarului despre Revolutie si despre mineriade. Sunt trei rani ale trecutului, pe care a venit vremea sa le vindecam. Vom face acest lucru prin dialog, nu prin executii politice. PSD se va disocia de orice membru a carui culpa va fi dovedita in Justitie si nu insinuata in campaniile de defaimare declansate de adversarii politici', se afirma in proiectul liderului PSD.