Senatorii isi vor schimba programul de lucru incepand cu saptamana viitoare, din cauza costurilor mari cu incalzirea si aerisirea salilor, dar si din cauza problemelor legate de deplasarea senatorilor in circumscriptii, informeaza Agerpres.

Potrivit stenogramelor ultimei sedinte a Biroului Permanent al Senatului, publicata joi pe site-ul institutiei, s-a luat decizia ca sedinta de plen de miercuri sa fie mutata pe ziua de marti, in ziua consecutiva desfasurarii primului plen al saptamanii.

Propunerea a venit din partea chestorului social democrat Ioan Chelaru care a invocat atat 'considerentele care privesc deplasarile si toate celelalte probleme ale senatorilor', cat si 'consideratii economice', explicand ca sala plenului trebuie incalzita si aerisita cu doua-trei zile inainte respectiv dupa sedinta.

Solicitarea lui Ioan Chelaru a fost sustinuta si de senatorul liberal Emilian Francu, care a adus ca argument pentru adoptarea acestei propuneri faptul ca senatorii care au propuneri legislative pe care trebuie sa le sustina la Camera Deputatilor, unde plenul se intruneste marti prefera ca aceasta zi sa fie rezervata si la Senat sedintei de plen, deoarece miercuri pentru senatori 'este liber' (n.r. - potrivit programului, se lucreaza in comisii).

"Cand aici este liber, acolo este plen si invers, miercuri, deja este plen la Senat si nu-si pot sustine aceste propuneri in comisii', a adaugat senatorul liberal.

Secretarul de stat pentru Relatia cu Parlamentul, Valentin Iliescu a atras, insa atentia ca vor exista dificultati pentru reprezentantii Guvernului sa gestioneze relatia cu Parlamentul in aceste conditii si a solicitat revenirea la programul obisnuit dupa trecerea iernii.

Propunerea a fost adoptata, in unanimitate de membrii Biroului Permanent. Astfel, senatorii se vor reuni in plen luni si marti, iar miercuri si joi vor fi programate sedintele in comisii, in timp ce sedinta Biroului Permanent va avea loc, ca de obicei, marti, cu decalarea orei.