Criticile aduse de senatorul social-democrat Miron Mitrea conducerii PSD, printre care "fraudarea alegerilor de tandemul Geoana - Vanghelie", reprezinta modalitati copilaresti "de a masca lipsa de sansa la Congresul PSD din 20 februarie", considera liderul formatiunii Mircea Geoana, transmite Agerpres.

El a dezmintit ca nu ar fi vrut sa vorbeasca la telefon cu Miron Mitrea, care a afirmat ca Geoana nu i-a raspuns atunci cand l-a apelat. "L-am sunat inapoi si n-a raspuns", a sustinut Mircea Geoana.

"Sunt modalitati copilaresti de a incerca sa maschezi lipsa de sansa la Congres. Daca vrei sa arati ca nu primesti decat 50-70 de voturi, te superi pe sat. Sa vina la Congres, sa vedem. Nu-mi plac acest gen de acuzatii. Secretarul general al PSD este singurul care se ocupa de acest Congres", a sustinut Mircea Geoana.

Senatorul social-democrat Miron Mitrea a anuntat, miercuri, ca va incerca sa provoace o sedinta a Comitetului Executiv National al formatiunii unde sa se discute, conform deciziei Consiliului National, norma de reprezentare la Congresul PSD din 20 februarie.

El a adaugat ca va vorbi cu liderul PSD, Mircea Geoana, daca acesta ii va raspunde la telefon, si a acuzat din nou "incercarea de fraudare a alegerilor de catre tandemul Geoana - Vanghelie".

"Incerc sa vorbesc si cu Mircea Geoana, poate o sa imi raspunda la telefon. (...) Daca liderul PSD si tandemul Geoana-Vanghelie vor incerca in continuare sa impuna un asemenea Congres, un rezultat fals obtinut in Congres sigur ca poate si va duce la scindarea partidului. Si este mare pacat, am muncit mult in acest partid. Sigur, Mircea mai putin, noi mai mult. Asa ca el, probabil, are mai putine sentimente de suparare daca se va intampla ceva cu partidul", a mai spus Mitrea, in opinia caruia norma de reprezentare trebuie stabilita pe baze serioase si normale.