Deputatul PD-L Daniel Oajdea intentioneaza sa initieze un proiect legislativ care sa interzica tuturor bugetarilor sa aiba venituri asigurate de stat mai mari decat cele ale presedintelui tarii. Parlamentarul iesean a declarat pentru Agerpres ca, in esenta, initiativa sa porneste de la premisa ca presedintele este cel mai important om din stat, motiv pentru care niciun bugetar nu trebuie sa aiba o remuneratie mai mare.

Singura exceptie, apreciaza Oajdea, trebuie sa fie salariatii de la Banca Nationala a Romaniei.

'Nicio persoana angajata sau care face parte din structurile de decizie a institutiilor care activeaza pe teritoriul Romaniei, pentru care se aplica prezenta lege, nu poate incasa venituri lunare cumulate care sa depaseasca venitul lunar al presedintelui Romaniei', se mentioneaza in proiectul legislativ.

Pentru cei al caror venit depaseste totusi venitul sefului statului, deputatul democrat-liberal considera ca limitarea venitului se va face incepand cu prima luna dupa intrarea in vigoare a modificarii.

Mai mult, considera parlamentarul iesean, veniturile lunare (cumulate - n.r.) ale personalului angajat sau care face parte din structurile de conducere ale Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor si Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private vor fi cel mult egale cu venitul unui secretar de stat.