Adrian Nastase, candidat la functia de presedinte al PSD, se teme ca actuala conducere a partidului ar putea incerca sa impiedice schimbarea prin "manevre". Intr-o postare pe blogul personal, fostul premier scrie ca "Mi-as dori ca, la Congres, sa dam o lectie de democratie interna si de transparenta si sa nu avem acuzatii despre cum se fura la urne, despre cum se fraudeaza alegerile de catre cei care se tem de schimbare."

  • "In ceea ce priveste Congresul extraordinar al PSD, avem sansa de a demonstra ca suntem cel mai democratic partid din Romania, daca reusim sa depasim amenintarea alegerii presedintelui in urma jocurilor de culise. Avem sansa de a demonstra ca suntem cel mai  capabil partid din Romania, daca reusim sa facem o opozitie responsabila. Si avem sansa de a demonstra ca suntem viitorul Romaniei, daca vom reusi sa scoatem PSD din siajul de imagine al post-comunismului si sa-l aducem in directia stangii moderne, atragand simpatizanti ce nu se regasesc in partidul nostru acum", scrie Adrian Nastase, pe blog.
  • "Sansa PSD din acest moment este de a lua cea mai buna decizie posibila, prin intermediul voturilor celor mai reprezentativi membri, nu demonstrarea versatilitatii unor jocuri de culise. Acestea ar putea sa aleaga un anumit lider, usor de manevrat dar ar fi, probabil, incapabile sa aleaga cel mai bun lider pentru viitorul partidului. Sunt si eu ingrijorat cu privire la manevrele pe care ar putea sa le faca cei ce doresc amanarea schimbarii din partid. Mi-as dori ca, la Congres, sa dam o lectie de democratie interna si de transparenta si sa nu avem acuzatii despre cum se fura la urne, despre cum se fraudeaza alegerile de catre cei care se tem de schimbare", este de parere acesta.
  • "Ca partid, avem nevoie atat de oameni capabili sa comunice mai bine, cat si de lideri capabili sa produca entuziasm si forta in interiorul propriilor organizatii. Iar Congresul de luna aceasta este momentul cel mai bun pentru a descoperi daca PSD doreste sa faca acesti pasi sau daca jocurile de culise vor fi mai importante decat binele partidului", mai scrie el.