Biroul Permanent al PSD Ilfov a decis, luni, suspendarea pentru un an din partid a lui Florentin Pandele, primarul orasului Voluntari, anunta Mediafax. Principalele reprosuri aduse lui Pandele sunt atitudinea fata de membrii organizatiei si fata de conducerea acesteia, precum si mentinerea unei atmosfere tensionate in filiala.

Florentin Pandele a fost protagonistul unui incident tensionat la sedinta de saptamana trecuta a Consiliului National al partidului, unde a avut un schimb de replici dur cu Marian Vanghelie.

Marian Vanghelie a declarat, insa, luni, la aflarea vestii suspendarii lui Florentin Pandele, ca decizia este una "pripita", iar primarul orasului Voluntari nu merita sa fie transformat intr-o "vedeta".

  • Acuzat de colegii de partid ca a sustinut-o pe Elena Udrea

La sedinta de saptamana trecuta a Consiliului National, primarul din Voluntari si-a exprimat nemultumirea fata de schimbarea unor colegi din filiala PSD Ilfov din delegatia care trebuia sa vina la Consiliul National, acuzandu-l pe liderul PSD Bucuresti ca ar fi fost cel care a inlocuit delegatii si ca acesta ar incearca sa fraudeze alegerile de la viitorul congres prin impunerea propriilor oameni de incredere.

"Stiti ce am hotarat astazi? Unde o sa candideze Vanghelie, acolo o sa candidez si eu. Unde merge el, acolo merg si eu. Chiar si daca miza va fi sefia unei pubele. Daca Marian Vanghelie candideaza la un WC public, acolo candidez. Pandele merge dupa Vanghelie. (...)La Ilfov s-au facut aranjamente. Au fost schimbati colegi din Consiliul National. Si stiti de ce? Pentru ca nu votau pe cine trebuie", a sustinut Pandele.

Din sala insa, delegatii PSD Bucuresti i-au reprosat lui Pandele ca a facut blat la alegerile parlamnetare si ca ar fi sustinut candidatura Elenei Udrea. "Te-am gasit cu Udrea in sediu", a strigat un delegat din sala catre Pandele. "In momentul in care m-am dus in organizatia Ilfov, erau geci cu Elena Udrea. Am avut probleme cu o serie de colegi acolo care erau cu Elena Udrea si Gabriel Oprea", a replicat nervos Marian Vanghelie, de la tribuna. Adrian Nastase a pus capat conflictului. „Voi candida si eu la presedintia organizatiei Ilfov, pentru ca vad ca e cea mai importanta".

Marian Vanghelie a continuat insa meciul cu Pandele facand declaratii presei: "Pandele cand a candidat, contracandidatul sau era propriul sofer. De aceea a luat 90% la alegerile pentru primarie. Am tacut pentru ca nu am crezut ca sunt esentiale. M-am facut ca nu inteleg tocmai pentru ca doream ca lucrurile sa mearga inainte. Intrebati-i pe cei de la PSD Ilfov. Eu nici nu trag pe nas si, cand beau vin, pun un pic de apa minerala".