Vicepresedintele PSD Victor Ponta a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa la Bistrita, ca spera ca la Congresul PSD sa nu se mai fugareasca prin Sala Palatului cu Marian Vanghelie, cum s-a intamplat la Congresul din 2005, cand fiecare sustinea alt candidat, transmite Mediafax.

"In fiecare zi apare alt tandem. La Congresul din 2005, ma fugaream prin Sala Palatului sa ma bat cu Vanghelie, ca el il sustinea pe Iliescu si eu pe Geoana. Acum nu stiu daca o sa ne fugarim din nou, fiindca el il sustine pe Geoana si eu pe altul, sper ca nu. De-asta mi-am facut un proiect, fiindca chestiile astea cu geometriile sunt atat de variabile la noi in partid incat pe mine ma deruteaza", a declarat Victor Ponta, intrebat pe cine va vota la sefia PSD.

Intrebat daca proiectul sau ar fi avantajat de victoria lui Cristian Diaconescu, Victor Ponta a declarat ca singurul sau avantaj este ca il place pe Diaconescu. "Mai avantajos pentru mine este ca imi place de Cristi (Diaconescu - n.r). Are o imagine foarte buna in exterior. Problema lui este sa-i convinga pe cei din interior. La Congresul PSD nu voteaza cei din afara Congresului. Cand am pus in proiectul meu ca presedintele PSD sa fie ales de toti membrii, nu cred ca mai suntem 600.000, multi au zambit si au spus sa nu se faca asa ceva. La Congres voteaza cei 1.500 din sala, nu cei 22 de milioane din afara salii", a declarat Ponta.

Vicepresedintele PSD a negat ca Diaconescu i-ar fi oferit vreo functie. "Nu mai sunt de ceva timp in carti sa-mi dea cineva o functie. De obicei, candidez eu si o iau eu sau o pierd eu. Mi-a dat domnul Nastase o functie de presedinte la tineret in 2002, cred, iar de atunci mi-am obtinut sau mi-am pierdut functiile singur. Nu cred ca trebuie sa mi le dea nici domnul Geoana, nici domnul Nastase, nici domnul Diaconescu. Am discutat cu toti cei trei candidati, cu domnul Mitrea nu, dar niciunul nu face promisiuni. Functiile mi le castig eu la vot, nu trebuie sa mi le dea cineva", a declarat Ponta.

Vicepresedintele PSD a declarat ca ziua alegerilor in PSD este cea mai usoara, iar cea de dupa este "cea mai dificila, dupa ce se termina batalia interna". "Decat sa fiu in echipa castigatoare si intr-un partid care pierde, mai bine sunt in echipa care pierde intr-un partid care castiga", a spus Ponta.

El a mai fost intrebat cum comenteaza faptul ca anuntul lui Adrian Nastase privind candidatura la sefia PSD a fost primit cu aplauze. "Noi ne stim bine partidul si aplauzele le stim si pe alea. Eu aplaud mai putin, fiindca sunt din generatia care sta mai prost cu aplauzele. Nu ma puneti sa vorbesc despre Adrian Nastase. Ieri (joi - n.r.) a fost un moment foarte bun sa-i vedem pe candidati si probabil ca o parte dintre cei nehotarati s-au hotarat ieri. Eu m-am hotarat inainte, cand am spus ca imi lansez propriul meu proiect si am decis sa nu mai incurc lumea cu candidaturi, ca nu era cazul acum. Eu mai lipseam din cursa aceasta", a adaugat el.

Ponta a fost invitat la Conferinta Judeteana Extraordinara a PSD Bistrita-Nasaud, de vineri, la care se vor stabili delegatii la Congres.

Presedintele PSD Mircea Geoana, presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, vicepresedintele PSD Cristian Diaconescu si senatorul Miron Mitrea au anuntat ca vor candida la presedintia PSD la Congresul partidului care va fi organizat in 20 februarie.