"Ne aflam in fata celei mai importante decizii de securitate nationala din ultimii ani. Este o decizie fireasca a Statelor Unite dupa renuntarea amplasarii scutului in Polonia si Cehia", a fost reactia presedintelui Senatului, Mircea Geoana, la scurt timp dupa ce Traian Basescu a anuntat ca in sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii a fost aprobata participarea Romaniei la scutul antiracheta, ca urmare a invitatiei presedintelui american Barack Obama.

"Sunt decizii legate de securitatea noastra nationala si de securitatea spatiului nord-atlantic. La un asemenea proiect, exista bineinteles si riscuri, riscul de a adaposti astfel de elemente pe teritoriul national", a mai adaugat liderul social-democrat.

Presedintele Traian Basescu a anuntat, joi, ca in sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii a fost aprobata participarea Romaniei la scutul antiracheta, ca urmare a invitatiei presedintelui american Barack Obama: "Noul sistem nu este indreptat impotriva Rusiei; repet: nu este gazduit pe teritoriul Romaniei un sistem indreptat impotriva Rusiei, ci impotriva altor amenintari", a subliniat seful statului.

Traian Basescu a aratat ca este vorba de stabilirea unor componente ale sistemului de aparare antiracheta in tara noastra: "Vor fi amplasati interceptori terestri; operationalizarea actiunilor de pe teritoriul tarii noastre va incepe in 2015."