Actorul Florin Calinescu a fost exclus din organizatia PNL Pitesti pentru ca nu a respectat statutul partidului, a lipsit de la sedinte si a jignit membrii organizatiei, a anuntat miercuri, la Realitatea TV, presedintele PNL Pitesti, Marius Postelnicescu. De cealalta parte, Calinescu a declarat ca relatiile sale cu partidul au incetat inca din 2008, cand si-a depus demisia.

"Nu a facut nimic: nu a respectat statutul, nu a participat la sedinte si mai ales declaratiile din ultima vreme, lansate pe diferite posturi, la adresa membrilor organizatiei, ne-au facut sa aplicam regulamentul", a declarat Postelnicescu. De asemenea, presedintele filialei a mai precizat ca un alt motiv pentru luarea acestei decizii a fost faptul ca Florin Calinescu nu si-a platit cotizatia niciodata din momentul inscrierii in partid.

Florin Calinescu a intervenit telefonic, explicand ca si-a incheiat orice fel de relatie cu formatiunea liberala inca din 2008. "Eu mi-am trimis demisia prin posta in decembrie 2008", a declarat acesta, adaugand ca "e o sarbatoare (ca m-au exclus - n.r.), caci nu pot sa stau intr-un partid care nu are onoare".

"Asa se lucreaza in PNL, cu maxima democratie, oricine are alta parere este exclus", a spus ironic fostul liberal. "De altfel, Crin Antonescu a spus foarte clar: cine nu voteaza cu mine este exclus", a completat Calinescu.

Intrebat daca se va inscrie in PDL, Calinescu a spus ca nu s-a mai inscris si nici nu se inscrie, intrucat nu are nicio solicitare in acest sens. "Daca vreun partid imi va face o invitatie in acest sens, voi reflecta", a spus el.

Florin Calinescu s-a inscris in PNL in octombrie 2008, iar in noiembrie acelasi an a candidat la alegerile parlamentare de pe listele acestui partid, insa nu a obtinut mandatul de senator al Colegiului 4 Arges pentru care a candidat.

In schimb, candidatura actorulului Florin Calinescu este luata in calcul de Organizatia PDL Sector 4 pentru colegiul eliberat in urma demisiei Danielei Popa din Parlament, sustin surse democrat-liberale. PDL i-a propus lui Calinescu, anul trecut, si posibilitatea de a candida in colegiul 1 din Sectorul 1, dar acesta a refuzat oferta democrat-liberalilor.