ANI il acuza pe Mircea Dinescu de incompatibilitate

de Attila Biro     HotNews.ro
Miercuri, 3 februarie 2010, 10:01 Actualitate | Politic


Agentia Nationala de Integritate sustine ca poetul Mircea Dinescu se afla in stare de incompatibilitate deoarece detine concomitent functia de membru al Colegiului Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii si cea de administrator la doua societati comerciale. Intr-un comunicat ANI subliniaza ca Dinescu se afla in stare de incompatibilitate din anul 2006 si ca legislatia care prevede incompatibilitate I se aplica si lui pentru functia pe care o detine la CNSAS.

UPDATE: Mircea Dinescu a declarat ca nu va depune plangere
Mircea Dinescu a declarat la Realitatea TV ca nu va depune plangere impotriva deciziei ANI. A criticat, insa, dur activitatea Agentiei si a sefului acestuia, Catalin Macovei, sustinand ca "se doreste ca eu sa nu mai fiu la CNSAS. (...) Nu pot sa citesc dosarele fostei Securitati ca fac agricultura?"

"Aceasta institutie a devenit o arma", a atacat Dinescu. A recunoscut ca este implicat in afacerile despre care ANI face referire in comunicat, insa a declarat ca "toti smecherii isi trec averile pe numele copiilor si fac afaceri in draci. (...) Eu nu ma cramponez de aceste formalitati de trei lulele. Sunt politicieni romani care fac afaceri in draci si care si-au pus copiii pe acte". "Aceasta institutie a devenit o arma", a avertizat Mircea Dinescu.

“Agentia Nationala de Integritate a constatat, in baza prevederilor Legii 144/2007, republicata, faptul ca domnul MIRCEA DINESCU, se afla incepand cu data de 27.03.2006, in stare de incompatibilitate intrucat deține simultan atat funcția de membru in cadrul Colegiului CNSAS cat si pe cea de administrator la doua societati comerciale”, se arata in comunicatul ANI.

Potrivit ANI starea de incompatibilitate  a intervenit incepand cu data de 27.03.2006, ca urmare a exercitarii simultane a functiei de membru al Colegiului CNSAS, asimilata celei de secretar de stat (numit la data de 27.03.2006) respectiv a functiei de administrator al S.C. AGROINDUSTRIALA S.R.L. GIUBEGA (unic administrator incepand cu data de19.02.2004 si pana in prezent) precum si de administrator al S.C. GRADINA CU VIȘINI S.R.L. (unic administrator in perioada 15.12.2005 – 14.11.2008)

Reprezentantii ANI mai mentioneaza ca incompatibilitatea constatata constituie temei pentru eliberarea din functie sau, dupa caz, constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarilor aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective. Adica Mircea Dinescu si-ar putea pierde calitatea de membru al Colegiului CNSAS.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2736 vizualizari

 • -12 (18 voturi)    
  Flacara violeta so omuletii portocalii... (Miercuri, 3 februarie 2010, 9:56)

  ted [anonim]

  Oamenii lui Basescu tot incearca,tot incearca...
  Baieti vine si pentru voi nota de plata....Mai e putin....
  Poate securistii si slugile pedeliste primesc ce trebuie....si sefii lor...
  Cred ca o sa primeasca toti ce merita....
  Si ce merita ei !?!.....doamne ce merita.....
  • +9 (13 voturi)    
   flecareli (Miercuri, 3 februarie 2010, 10:31)

   babu [anonim] i-a raspuns lui ted

   Dar despre ce vorbesti stimabile,subiectul este altul,unde dai si unde crapa,mare-i gradina Domnului ........
   • -4 (4 voturi)    
    Cum te cheama....STII? (Miercuri, 3 februarie 2010, 11:18)

    Ted [anonim] i-a raspuns lui babu

    Aha...tu nu pricepi....Foloseste atunci batista...
  • +9 (9 voturi)    
   Adica? (Miercuri, 3 februarie 2010, 10:50)

   nicu68 [utilizator] i-a raspuns lui ted

   in conceptia ta atunci cand se aplica legea totul nu-i decat o reglare de conturi?Pai cand latra toata ziulica pe la rtv despre grija pe care o poarta saracilor din tara asta el se lafaie in bani?
   ( stiind ca legea nu-i permite acest lucru)Se spune ca legea e o bariera;prostii se opresc in ea iar smecherii o sar sau trec pe dedesubt.Ei uite ca a venit timpul ca smecherii sa se mai opreasca la bariera.Astept si rezolvarea in justitie a acestor cazuri indiferent de culoarea politica.
   D-l Dinescu la irealitatea intr-o seara de dinaintea turului 2 recita dintr-o poezie care avea ca titlu"Cine a pus cacat pe clanta" aluzie la Basescu.Acum il intreb eu pe Dinescu:cine apus cacat pe clanta?
   • -6 (6 voturi)    
    Daca taceai.... (Miercuri, 3 februarie 2010, 11:19)

    Ted [anonim] i-a raspuns lui nicu68

    Care lege...a cui....cui i se aplica....TU GANDESTI....Mersi....
  • +9 (9 voturi)    
   nota de plata (Miercuri, 3 februarie 2010, 10:50)

   laur [anonim] i-a raspuns lui ted

   ted , nota de plata i-a venit lui dinescu : l-au sponsorizat dinu paturica si vantu si el nimic . i-au iesit ochii din cap , a dat din maini sa-si ia zborul si nu alta , a mancat ra ha t cat ptr . 3 campanii prezidentiale . obisnuiestete cu ideea ted , ati fost slabi , nepregatiti si orbiti de furie prosteasca . daca ramai negru in cerul gurii si-ti versi fierea in continuare n-apuci sa-i vezi tot mandatul lui basescu. vezi daca ai cotizat unde nu trebuia ? ai pariat gresit si ai pierdut ted . mai asteapta 5 ani si mai invata si tu . ai primit ce-ai meritat . doamne si ce-ai mai meritat !
   • -4 (4 voturi)    
    Taci....esti penibil.... (Miercuri, 3 februarie 2010, 11:16)

    Ted [anonim] i-a raspuns lui laur

    Lasa, nu are rost...nu pricepi nimic...a vorbi tu de M.Dinescu e un sacrilegiu....Eu nu vreau sa mai vad oameni ca tine....Ce am spus e perfect
    adevarat....Tu stii cine e in ANI?....Asculta-ma....
    mai priveste-te in oglinda,zau...
  • +3 (3 voturi)    
   Ura dauneaza grav sanatatii (Miercuri, 3 februarie 2010, 12:24)

   Un roman anonim [anonim] i-a raspuns lui ted

   Adica dupa tine, dintr-o ura profunda si irationala impotriva lui Basescu, identica cu ura pedeserista impotriva lui Milica si a lui Ciorbea, legea nu ar trebui aplica ta decat pdelistilor si nu celorlalti? Eu personal ma bucur ca asa par la suprafata porcariile facute de toti. Acum ale pedesristilor si liberalilor, runda urmatoare ale pedelistilor. Iar Dinescu e departe de acea persona pe care o credeam ca este intimpul opozitiei anticeausiste. Cat despre privitul in oglinda tu te-ai privit in ultimul timp? Si ce ai vazut in afara unei figuri desfigurate de ura? Si ca sa fie clar pentru toti nu sunt nici fan Basescu, nici fan PDL, nici fan al adevaratilor liberali (de Crinisor care se intoarce de cateva ori in campaniei si transforma Bucurestiul in oras rosu mi-e sila) sunt doar dusman neimpacat al partidului cleptocomunist care a furat pana si sigla unui partid democrat. PSDR.
 • +14 (20 voturi)    
  si ce daca? (Miercuri, 3 februarie 2010, 10:05)

  cristian [anonim]

  Si ce daca e in incompatibilitate? El e omul lui Patriciu si Vantu asa face ce vrea muschii lui. In plus beneficieaza si de de sustinere din partea ambasadei Rusiei. Las ca-i face el praf pe astia de la ANI cu ocazia primei emisiuni la Realitatea-OTV.
  Cunostem deja subiectul: Basescu ,dictatura... etc.
  La drept vorbind are si de ce sa fie suparat bietul om: la cati bani a pierdut din cauza ca nu s-a materializat "proiectul Iohanis" !
 • +9 (15 voturi)    
  dinescu (Miercuri, 3 februarie 2010, 10:21)

  elena1985 [utilizator]

  Dinescu primeste exact ce merita azi, cred ca a fost cel mai penibil dintre toti, mai ales cand venea si-l lauda la televizor pe geoana, spunand ca e un om cult.

  Oricum pacat de el, tot marioneta ca si ceilalti, ii miroase gura a petrol.
  • -1 (7 voturi)    
   ... adica (Miercuri, 3 februarie 2010, 10:51)

   VelmaKelly [utilizator] i-a raspuns lui elena1985

   ... din cauza ca l-a sustinut pe Geoana in Turul II ?

   Pana la urma adevarul asta este, nu ?
   Macar esti sincer. :p
 • +6 (6 voturi)    
  e timpul sa plece (Miercuri, 3 februarie 2010, 10:32)

  lca [anonim]

  dinescu sa se retraga definitiv la mosie
 • +6 (6 voturi)    
  Cine e Dinescu asta?! (Miercuri, 3 februarie 2010, 10:33)

  Pantera Roz [utilizator]

  Ala care bate(sau batea?) campii cu unul mic si rau pe la Realitatea TV- vineri seara?!Si vorbeau ambii si amandoi simultan si in acelasi timp?!De te intrebai daca e transmitere in direct de la Socola?
 • +7 (7 voturi)    
  Poetul burtii (Miercuri, 3 februarie 2010, 10:35)

  Gorbaciorb [anonim]

  Fiu al lui Ştefan Dinescu, muncitor metalurg şi al Aureliei Badea, casnică, Mircea Dinescu a studiat la Facultatea de Jurnalism a Academiei de Ştiinţe Social-Politice „Ştefan Gheorghiu” de pe lângă Comitetul Central al Partidului Comunist Român, Şcoala Superioară de Partid. Şi-a efectuat stagiul militar la Securitate [1], pentru că: „Protectorii săi l-au ajutat să «facă armata» într-un mod netraumatizant“ [2]. Aceiaşi „protectori“ l-au susţinut şi „să publice o primă carte“ [3] „Pentru ca apoi să îi găsească o sinecură – pitorescul post de portar al Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti, ocupat de poet (mai mult cu numele) în perioada 1972-1976“ [4]. Direcţionat puternic spre prim-planul vieţii literare de aceiaşi „protectori“, Mircea Dinescu pătrunde rapid în cercurile literare din epocă, devenind membru al Uniunii Scriitorilor, Secretar UTC al Uniunii Scriitorilor din Republica Socialistă România, membru al Partidului Comunist Român şi redactor la revistele Luceafărul şi România literară. Dintr-o notă a Securităţii, publicată în Cartea Albă a Securităţii, aflăm: „De exemplu Titus Popovici, Anghel Dumbrăveanu, Teodor Balş, George Bălăiţă, Eugen Barbu, Mircea Dinescu au spus scriitorilor aflaţi la vila „Paltinul” din staţiunea Neptun că sunt profund mişcaţi de aprecierile de care se bucură scriitorii în faţa conducerii, ca oameni ataşaţi, oricând gata să slujească patria şi poporul.“ [v. Cartea Albă a Securităţii, nota 129, p. 137, 1978].
  Pe 22 decembrie 1989, este luat din faţa locuinţei sale situate în proximitatea bulevardului Primăverii, Bitolia, si dus la televiziune împreună cu coloanele de manifestanţi, de unde anunţă românilor fuga lui Ceauşescu şi declanşarea Revoluţiei [14], [15]. Devine membru în Consiliul Frontului Salvării Naţionale, apoi în Consiliul Provizoriu de Uniune Naţională.
  După Revoluţia din decembrie a fost ales preşedinte al Uniunii Scriitorilor din România, funcţie abandonată prin demisie. Este membru al Consiliul Naţional pentru Studiere
  • -4 (4 voturi)    
   Ti-e ciuda,este?! (Miercuri, 3 februarie 2010, 11:07)

   Pantera Roz [utilizator] i-a raspuns lui Gorbaciorb

   Ce ai fi vrut tu sa fii in locul lui...Cam asta reiese din discursul tau nesfarsit.Ai rabdare,poate mai vine vreo buluceala si vei putea profita si tu.Iti urez insucces,insa.
   • +4 (6 voturi)    
    Poate tie iti este ciuda.... (Miercuri, 3 februarie 2010, 11:38)

    Rescatorul [anonim] i-a raspuns lui Pantera Roz

    Noua ne este greata.
    • -2 (4 voturi)    
     Si mie. (Miercuri, 3 februarie 2010, 11:44)

     Pantera Roz [utilizator] i-a raspuns lui Rescatorul

     Si de Dinescu,dar si de intransigenti de astia ca "voua"....
    • +3 (3 voturi)    
     Poate tie iti este ciuda... (Miercuri, 3 februarie 2010, 12:00)

     Rescatorul [anonim] i-a raspuns lui Rescatorul

     Noua de este greata. Inclusiv de minciunile voastre, ale celor care au distrus aceasta tara timp de 20 de ani si, mai ales, in ultimii patru ani, impingand Romania in prapastie prin risipa, politici populiste, irsponsabilitate si deficit dramatic. Sau...poate asa ati primit misiunea de la stapanii vostri de la rasarit, sa distrugeti Romania.
   • +2 (2 voturi)    
    Catre Pantera Roz : tu esti mirceo ? (Miercuri, 3 februarie 2010, 12:06)

    Gorbaciob [anonim] i-a raspuns lui Pantera Roz

    Este un simplu citat din Wkipedia referitor mircea dinescu , si o completare :
    După Revoluţia din decembrie a fost ales preşedinte al Uniunii Scriitorilor din România, funcţie abandonată prin demisie. Este membru al Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, fondator al „Fundaţiei pentru poezie”, membru în Consiliul director general al editurii „Seara”, membru al Consiliului Editorial al ziarului "Cotidianul" (postură din care declară: „MA DOARE ÎN CUR că sunt incompatibil!")[16] membru al „Fundaţiei pentru Promovarea Literaturii Germane din România”. Poetul Cezar Ivănescu, în cartea Pentru Marin Preda l-a acuzat pe Mircea Dinescu de implicare în moartea marelui prozator Marin Preda [17], [18]. De asemenea, „Victor Roncea, coordonator al campaniei «Voci curate» de la Civic Media, a declarat că un membru de frunte al Colegiului CNSAS, Mircea Dinescu, reprezintă interese străine, fiind documentat de unitatea anti-KGB a Securităţii. Potrivit informaţiilor dezvăluite de Roncea, există mărturii ale unor foşti ofiţeri ai UM 0110 privind legăturile lui Mircea Dinescu cu KGB, nu numai prin soacra acestuia, Ludmila Loghinovskaia. Astfel, în 1989, acesta a urmat un traseu complicat prin ţările baltice, pentru a ajunge ulterior în Crimeea, unde a primit instrucţiuni precise privind rolul său în lovitura de stat pregătită de sovietici, cunoscută generic sub numele de «Revoluţia» din decembrie 1989. Informaţiile respective se află şi în arhivele CIA, s-a afirmat în emisiune.“
  • +2 (4 voturi)    
   In plus la ce relatezi foarte corect... (Miercuri, 3 februarie 2010, 11:37)

   Rescatorul [anonim] i-a raspuns lui Gorbaciorb

   poate ne raspunde tovarasul Dinescu ce facea prin Crimeea in vara anului 1989, ce cauta acolo si la invitatia cui. In loc sa deconspire securitatea, probabil ca furnizeaza date KGB-ului ca acestia sa recruteze fosta agentura a securitatii si sa o foloseasca impotriva Romaniei.
   • +3 (3 voturi)    
    A inceput sa fosgaie agentura KGB pe forum? (Miercuri, 3 februarie 2010, 11:56)

    Rescatorul [anonim] i-a raspuns lui Rescatorul

    Poate ne raspunde tovarasul Dinescu ce facea prin Crimeea in vara anului 1989, ce cauta acolo si la invitatia cui. In loc sa deconspire securitatea, probabil ca furnizeaza date KGB-ului ca acestia sa recruteze fosta agentura a securitatii si sa o foloseasca impotriva Romaniei.
  • +1 (1 vot)    
   pai (Miercuri, 3 februarie 2010, 16:41)

   minciunica [anonim] i-a raspuns lui Gorbaciorb

   cu proaspat eliberat, parul tuns, dizidentza, cum ramane. legendare, dezinformare ?!

   in condamnarea lui tizmanache, apare la dizidentzi, alaturi de altizii ca el, fabricatzi. in schimb paul goma, caraion, si altzii adevaratzi, nu's pe lista...

   nu este tzara asta o curte a miracolelor ?
 • +5 (5 voturi)    
  e asa de Dinescu! (Miercuri, 3 februarie 2010, 10:35)

  cinic [anonim]

  In loc sa raspunda la afirmatie (ANI nu condamna ci refera la parchet) Dinescu il ataca pe seful ANI.
 • +4 (6 voturi)    
  metamorfozarea unui fost dizident (Miercuri, 3 februarie 2010, 10:40)

  tepes [anonim]

  Din pacate dinescu a reusit sa-si compromita iremediabil trecutul pt.niste cistiguri efemere si a unui comportament de lup flamind care crede ca totul i se cuvine ,dar ce-si face omul cu mina lui se numeste lucru manual,a fost odata un dinescu.
  • +2 (2 voturi)    
   Asta este epitaful lui Dinescu (Miercuri, 3 februarie 2010, 12:08)

   Vlad [anonim] i-a raspuns lui tepes

   Un tip compromis . A mancat de la patricu .
 • +2 (6 voturi)    
  Mai grav.... (Miercuri, 3 februarie 2010, 10:43)

  Reascatorul [anonim]

  acest individ dubios, profitor al revolutiei, este si suspect de relatii cu KGB-ul. Cu alte cuvinte, a fost lupul paznic la oi.
 • +4 (6 voturi)    
  Cine-i Dinescu ? (Miercuri, 3 februarie 2010, 10:51)

  relu [anonim]

  pana la urma cine-i dinescu asta ? un alt profitor al lovilutiei care sa combinat cu bogatasii si politicienii verosi ai romaniei ca sa manance si el mai bine . chelner de bacsis mic .
 • +4 (6 voturi)    
  sunt de acord cu el... (Miercuri, 3 februarie 2010, 10:54)

  Laurentiu78 [utilizator]

  ca este o imbecilitate, ce are a face agricultura cu CNSAS-ul, dar legea...este pentru toti...
  unde-i lege nu-i tocmeala...sau asa ar trebui...
 • +3 (3 voturi)    
  lupul in blana de oaie (Miercuri, 3 februarie 2010, 11:08)

  duhnescu [anonim]

  dinescu latra mereu ca el e de stinga, dar s-a imbogatatit ca porcu.
  de fapt asta a fost mina in mina cu securistii inca de pe vremea lu'mpuscatu, restul a fost mascarada.
 • +4 (4 voturi)    
  da dizolva-ti firma coane Mircea (Miercuri, 3 februarie 2010, 11:16)

  sandokan [anonim]

  asa se vede caracterul buruianos din om. acest personaj despre care credeam ca a fost un dizident veritabil, a fost defapt un actor identic cu ion iliescu. ilici in politica, asta in cultura. pe urma a inceput sa faca bani si sa amestece una cu alta.

  daca vrei sa faci politica si sa stai la cnsas, de ce nu renunti la afaceri coane mircea? ca bani primesti destui.

  hai, fa-te ca lucrezi in continuare. sleahta comunista!
 • +3 (3 voturi)    
  Destept dar.. (Miercuri, 3 februarie 2010, 11:29)

  Walker [anonim]

  Oportunist.
 • +4 (4 voturi)    
  OOOOOO! (Miercuri, 3 februarie 2010, 11:36)

  Audit [utilizator]

  Sa-l vedeti acum pe Dinescu! JAr mananca cei de la ANI. O sa-i tavalesca pe irealitatea din toate pozitiile. Cum facut si cel ce si-a schimbat look-ul (s-a facut barbat!) cel de laTransperancy International.
 • +1 (3 voturi)    
  Ce e legea? (Miercuri, 3 februarie 2010, 12:09)

  Pepi [utilizator]

  Daca e sa-l citam pe Dinescu, legile sunt niste formalitati de trei lulele, de care el nu se cramponeaza... Boierul este intr-adevar un bun model in viata...
  "Eu nu ma cramponez de aceste formalitati de trei lulele."
 • +3 (3 voturi)    
  Exemplu tipic (Miercuri, 3 februarie 2010, 12:11)

  Ana [anonim]

  Fiecare societate are nevoie de cate un poet atipic, ca sa nu spun putin sarit. Atunci insa cand acesta se face ca se joaca dar in realiatate este un adevarat agent scolit in arta diversiunii, se implica in viata politica, vrea sa fie formator de opinie, lucrurile se schimba. El nu mai este poet, el devine o arma de atac la adresa statului de drept. Acum se face ca isi continua joaca de-a nonconformistul, ducand legea in derizoriu intr-o tara in care o parte a socitatii realizeaza ca fara respectarea legii toti au de suferit. A spune ca incompatibilitatea sa este o chestiune derizorie seamana cu un suport indirect acordat coruptilor care il platesc aparitiile TV (Vantu, Patriciu).
 • -1 (1 vot)    
  ANI are mere (Miercuri, 3 februarie 2010, 12:56)

  Highway killa' [anonim]

  Anul trecut MD nu era in stare de incompabilitate? Sau atunci era bun ca nu critica...(Poetii si mogulii lor sunt mai rai decat poetii si mogulii nostri). Pana una-alta, are cateva premii internationale de poezie si era de partea cealalta a ecranului fata de cei "curajosi" la Revolutie. Si nu a bagat mana in buzunarul nimanui. S-ar putea totusi sa aibe ceva "vanzari anterioare" (vezi actiunile de la Catavencu), dar mai conteaza?
  PS:E usor sa dai copy-paste de pe Wikipedia si sa "omiti" paragraful care nu-ti convine cand esti postac al burtii...
 • +3 (3 voturi)    
  Jalnica evolutie... (Miercuri, 3 februarie 2010, 13:16)

  Marian [anonim]

  ... de la "Grau pazit de maci" la ..."Tanase si Dinescu".
 • +2 (2 voturi)    
  ori poet ori precupet (Miercuri, 3 februarie 2010, 15:48)

  maldoror [anonim]

  daca ai ales sa fii negustor de vinuri sa fii sanatos dinescule.
  macar scrie cate-o poezie buna pe sticlele de posirci ce vinzi.
  da' lasa-te de demnitati publice.
  trage- si pe a.plesu de bretele - sau nu mai are srl-ul ?
 • +1 (1 vot)    
  gabi (Joi, 4 februarie 2010, 0:05)

  gabi [anonim]

  Legea-i pentru prosti , nu pentru boieri . Si avem destui boieri , ii vezi pe toate posturile tv.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by