Miron Mitrea ii raspunde marti, pe blogul personal, lui Victor Ponta, care a propus 22 de masuri pentru reformarea partidului.

Am citit propunerile lui Victor nu o data, ci de mai multe ori. Si chiar daca el a declarat in mod repetat ca nu ma voteaza la Congres, sper macar sa citeasca parerile mele despre parerile lui. Spre binele PSD. I-am dat lui Victor douazeci si doua de raspunsuri, pentru fiecare din propunerile scrise pe blog.

Alegerea presedintelui PSD prin votul tuturor membrilor partidului este o idee interesanta, apreciaza Miron Mitrea, insa atrage atentia ca asemenea lucru este greu de pus in practica.

"Deocamdata sunt de parere ca presedintele trebuie ales de Congres, iar echipa propusa de acesta sa fie votata de Consiliul National", spune Mitrea.

In ceea ce priveste propunerea lui Ponta de infiintare a unei Conventii anuale care sa dezbata si sa actualizeze obiectivele si directiile fundamentale ale partidului si care sa acorde un vot de incredere conducerii, Mitrea spune ca asemenea reuniuni anuale faceau parte, in trecut, din modul de lucru al PSD-ului.

Despre ideea introducerii unui sistem de resurse umane tip "Mapa profesionala", care sa cuprinda experienta profesionala a fiecarui candidat al PSD la o functie publica, Mitrea spune ca este nevoie sa existe o selectie dupa un set de criterii unanim acceptate. "Din pacate, sub conducerea lui Mircea Geoana, acest sistem a fost inlocuit cu unul de pile si relatii", scrie social-democratul.