Fostul presedinte al PNL Calin Popescu Tariceanu s-a declarat, duminica, deranjat de ideea unei aliante politice cu PSD, agreata ca solutie de unii liberali, in eventualitatea schimbarii sistemului electoral.

Tariceanu a trecut duminica in revista posibilitatile PNL: de a "ramane singur", alianta cu PSD si "de ce nu, teoretic, avem si-o varianta sa mergem cu PDL".

"Ceea ce pe mine ma deranjeaza este ca, in momentul de fata, ca raspuns la pericolul pe care-l reprezinta Legea uninominalului in sistem majoritar, unii din colegii mei au gasit solutia si spun "nu, domnule, facem o alianta cu PSD, care sa ne duca la prezentarea pe liste comune si-n felul asta suntem la adapost". Eu spun urmatoarea chestiune: PNL in istoria recenta a mers in '90 si '92 singur pe lista. Dupa aceea, din cauza faptului ca-n '92 n-a mai intrat in Parlament, a avut o lunga perioada cu o problema de intrare in Parlament. Aceasta lunga perioada a insemnat in '96 pe lista comuna cu Conventia, in 2000 am reusit si ne-am strecurat, in 2004 din nou in Alianta DA. In 2008, PNL s-a prezentat singur in alegeri si a obtinut 20% la alegerile parlamentare. Si acum ce fac? Dupa ce am obtinut statutul asta, iarasi caut o barca in care sa stau si sa fiu sigur ca nu mi se intampla nimic? Mi se pare ca regresam. PNL poate si merita sa intre pe picioarele proprii, nu cu ajutorul PSD, asta ma deranjeaza", a comentat fostul lider liberal, citat de NewsIn.

Si presedintele PNL Crin Antonescu a declarat sambata ca, din perspectiva sa, "greu de conceput o alianta politica" intre PSD si PNL, deoarece pentru liberali este momentul sa isi asume singuri o directie.