Prim-vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat ca partidul sau are semnale privind organizarea de alegeri anticipate in mai multe colegii uninominale, transmite Mediafax. El nu a precizat colegiile vizate, insa s-a declarat convins ca, in caz de alegeri, "numarul parlamentarilor liberali va creste".

"Deja avem semnale ca vor fi alegeri anticipate in mai multe colegii uninominale, unde suntem pregatiti cu candidati, si suntem pregatiti sa le castigam", a declarat Orban, fara sa precizeze despre ce colegii e vorba si mentionand ca detine doar "informatii neoficiale". Politicianul PNL a adaugat ca "daca vor fi alegeri anticipate, numarul parlamentarilor liberali va creste".

In prezent, PNL are 55 de deputati si 24 de senatori.

Ulterior, surse liberale au precizat pentru MEDIAFAX ca doua din colegiile anuntate de Orban ar fi in Bucuresti, fiind reprezentate in prezent de parlamentari ai PD-L.

Sambata, la reuniunea conducerii liberale de la Poiana Brasov, liderul formatiunii, Crin Antonescu, a declarat ca PNL poate fi "un partid de peste 30% la urmatoarele alegeri".