Presedintele ANI, Catalin Macovei, a declarat sambata ca analizeaza posibilitatea de a-l actiona in justitie pe presedintele PSD, Mircea Geoana, pentru declaratiile potrivit carora dosarul sau este o "vendeta politica".

"Vreau sa va spun ca analizez posibilitatea sa formulez o actiune in instanta in care domnul presedinte al Senatului sa dovedeasca. Analizez aceasta posibilitate", a declarat Catalin Macovei, la Realitatea TV. El a precizat ca va recurge la aceasta actiune in nume personal, si nu al institutiei pe care o conduce.

"In urma acestor declaratii politice sunt terfelite institutiile publice. Haideti sa fim sinceri. In momentul in care se spune ca aia actioneaza la comanda, sunt pres in fata oamenilor politici, este o chestie care te lezeaza, pentru ca stii ca stai la birou si se munceste", a continuat Macovei.

Pe de alta parte, Catalin Macovei a explicat ca o parte a informatiilor in urma carora ANI s-a autosesizat in cazul declaratiei de avere a lui Mircea Geoana a provenit din presa centrala, dar aceste informatii au fost "dublate" de comunicari ale altor institutii ale statului.