Directia Nationala Anticoruptie a pus sechestru pe imobilul detinut de Adrian Nastase in strada Muzeul Zambaccian, au declarat surse din interiorul Directiei, citate de televiziunile de stiri. Este vorba de dosarul "Zambaccian 1", in care fostul premier este acuzat de luare de mita, obtinerea unor foloase necuvenite si santaj.

Este a treia oara cand procurorii anticoruptie au instituit sechestru pe casa din Zambaccian.

Comentand pe marginea deciziei DNA, Adrian Nastase a declarat la Realitatea TV ca "se incearca recuperarea pierderilor datorate disparitiei flotei". "Ei dau pe surse si eu trebuie sa confirm. Este o tara vesela", a adaugat Nastase.

Intr-o declaratie facuta recent in cadrul unei intalniri online cu cititorii HotNews.ro, procurorul general Laura Codruta Kovesi a dat urmatorul raspuns unui cititor care a intrebat-o "cat timp se mai poate amana trimiterea in judecata a lui Adrian Nastase?": "Intr-unul din dosare, Parlamentul a refuzat sa dea aviz pentru trimiterea in judecata a lui Adrian Nastase. Mai exista un dosar in lucru la DNA, care va fi finalizat curand".

Avocatul lui Adrian Nastase, Ion Cazacu, a confirmat, pentru Newsin, ca DNA a pus sechestru pe casa fostului premier. Cazacu a spus ca saptamana viitoare va face o plangere impotriva acestei masuri asiguratorii, plangerea urmand a fi depusa la procurorul sef al procurorului de caz.

Surse judiciare au declarat, pentru NewsIn, ca Nastase a fost de mai multe ori chemat la DNA, pentru a fi audiat, dar a cerut amanare de fiecare data, solicitarea fiind acceptata de procurori. El va trebui sa se prezinte la procurorii anticuruptie, pentru a fi audiat.

Camera Deputatilor a respins pe 23 iunie 2009 inceperea urmaririi penale a lui Adrian Nastase in dosarul Zamabaccian 1. Cu 116 voturi pentru, 100 impotriva si 10 abtineri solicitarea procurorului general Laura Codruta Kovesi de declansare a urmaririi penale impotriva fostului premier in dosarul Zambaccian a fost respinsa.

In acest dosar Adrian Nastase este acuzat de luare de mita, obtinerea unor foloase necuvenite si santaj, fiind vorba de chinezariile in valoare de 1.370.324,69 euro pe care liderul PSD le-a procurat prin intermediul Irinei Jianu, fost sef al Inspectoratului de Stat in Constructii.