Presedintele fondator al PC Dan Voiculescu a adresat joi o scrisoare deschisa liderilor PSD si PNL prin care ii indeamna sa formeze "Alianta Social-Liberala", o coalitie care sa reprezinte o opozitie unita, cu un program politic comun, si care sa functioneze ca un "guvern din umbra", capabil sa doboare, in 2012, guvernarea PDL.

"Pentru ca PSD si PNL sa nu devina, treptat, doar partide istorice, trebuie formata, in cel mai scurt timp, Alianta Social Liberala, trebuie elaborat un program politic temeinic si trebuie construit un guvern din umbra solid, care, prin contrast, sa demonstreze precaritatea Executivului in functie si sa-i convinga pe romani ca exista alternativa. Romania are personalitati marcante, in politica si in afara ei, care ar putea restaura, chiar si din umbra, increderea romanilor in functia de prim-ministru", noteaza Dan Voiculescu pe blogul sau.

"Actionand separat, in logica unei rivalitati in interiorul opozitiei, structurile teritoriale ale PSD si PNL vor fi, in doi ani, decimate de migratia spre putere. Iar daca cineva isi face iluzii ca in 2012 poate castiga puterea, chiar intr-o alianta, obtinand 54-55% din voturi inseamna ca s-a nascut dupa 6 decembrie 2009", explica Voiculescu.

"Actualul regim nu poate fi schimbat decat cu peste 70% din voturi. Iar o alianta cu o istorie de doar 6-7 luni intre politicieni care, timp de 2 ani, s-au atacat, nu va putea ajunge la un asemenea nivel in optiunile de vot ale romanilor", avertizeaza presedintele de onoare al PC.