Reprezentantii Prefecturii Sibiu au explicat, miercuri, ca actualul mandat al primarului Klaus Johannis se exercita legal, iar, in cazul in care constatarea ANI privind incompatibilitatea edilului in perioada 2003-2004 ramane definitiva, el nu va putea ocupa o functie publica, exceptand cele elective, timp de trei ani, potrivit Mediafax.

Agentia Nationala de Integritate a anuntat, luni, ca Johannis s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 23.04.2003 - 18.05.2004, intrucat a detinut si exercitat concomitent atat functia de primar al Municipiului Sibiu, cat si functia de membru in consiliul de administratie al unei societati comerciale.

In cazul in care decizia ANI, pe care primarul Sibiului a contestat-o deja, va ramane definitiva, Klaus Johannis nu va mai putea fi numit intr-o functie publica timp de 3 ani. Masura nu vizeaza, insa, si functiile in care el este ales.

"Prefectul Constantin Trihenea a dispus analizarea, de catre juriştii institutiei, a informatiilor cuprinse in comunicatul de presa al ANI, de luni, 25 ianuarie 2010. Concluziile principale ale analizei sunt: Klaus Werner Iohannis exercita legal mandatul de primar al municipiului Sibiu, in perioada 2008-2012. Daca starea de incompatibilitate, pentru 2003-2004, ramane definitiva, aceasta produce efecte in gestionarea carierei domnului Iohannis, in sensul ca nu poate ocupa o functie sau demnitate publica dintre cele prevazute de lege, cu exceptia celor elective, pe o perioada de trei ani de la constatarea starii de incompatibilitate", arata Prefectura Sibiu intr-un comunicat, citat de Mediafax.

In consecinta, Prefectura Sibiu precizeaza ca nu va incepe actiunea de suspendare din functie a primarului Klaus Johannis.