Vicepresedintele PSD Victor Ponta declara, intr-un interviu pentru Academia Catavencu, ca liderul PSD Mircea Geoana face aceeasi greseala ca Petre Roman sau Calin Popescu Tariceanu, adica vrea sa ramana in frunte, desi a ratat.

"Am invatat ca cei ce sint infranti se ridica si merg mai departe. In politica ar trebui ca dupa ce ratezi sa te abtii sa fii in frunte. Roman a vrut sa se stie in frunte. Basescu l-a infrant. Tariceanu la fel. A fost infrant de Antonescu. Geoana face aceeasi greseala. Geoana ne-a spus ca-si depune mandatul daca rateaza", sustine Ponta.

Vicepresedintele PSD mai spune ca pe el Geoana l-a pierdut ca sustinator atunci cand acesta a fost in vizita la S. O. Vantu. "Pe mine Geoana m-a pierdut in joia aia, noaptea. Cind s-a dus intr-o vizita de neinteles. Am fost cu el pina-n ora 11 noaptea. Am crezut ca merge acasa. Era problema lui", povesteste Ponta.

Victor Ponta isi compara colegii cu personaje istorice: Adrian Nastase este "Cezar, inevitabil", Mircea Geoana, Brutus, iar Ion Iliescu, Moise. Despre Mitrea, Ponta spune ca nu este un sobolan, ci rinocer. "Ataca direct, are cornul ascutit. Eu mai am cicatrici din infruntarile din 2005", arata el.